Luni, 06 Mai 2019 11:33

Un consilier ploieştean reclamă ilegalităţi în hotărârea pentru prelungirea contractului de termie şi va cere revocarea ei

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce Plouieştiul tocmai a ieşit dintr-o criză a sistemului de termoficare, autorităţile reuşind să prelungească înţelegerea cu Veolia Energie cu câteva zile înainte de expirarea ei, consilierul local George Botez reclamă că hotărârea forului legislativ prin care a fost aprobat actul adiţional de prelungire contractuală conţine cel puţin "patru motive de nelegalitate, dintre care două cu posibile serioase conotaţii penale". Avocat de meserie, consilierul PSD, care nu a participat la şedinţa respectivă, anunţă că le va cere colegilor să retragă hotărârea şi, dacă nu se va întâmpla acest lucru, o va contesta în instanţă. El îl mai acuză pe primarul Dobre că a indus în eroare aleşii locali în momentul votului.

"Am analizat HCL nr. 129/2019 prin care s-a majorat preţul la gigacalorie şi am constatat că încalcă legea. Din păcate, colegii mei, consilierii locali, au fost induşi în eroare de primarul Dobre şi de secretarul Primăriei, primul fiind iniţiatorul hotărârii, iar cel de-al doilea, semnatar pentru legalitate. După o riguroasă analiză am identificat patru motive de nelegalitate, dintre care două, în opinia mea, cu posibile serioase conotaţii penale. Tocmai de aceea mă voi adresa Consiliului cu o cerere de revocare a hotărârii, iar în caz de neadmitere a ei, voi atacă hotărârea în contencios", a declarat George Botez, citat de faptdivers.ro. "Aşa se întâmplă când un primar incompetent joacă pe degete un oraş şi, mai ales, când este lăsat să o facă. Se tot spune că nu are sprijinul Consiliului, ceea ce este fals. Dar, cum nu eşti acolo sau pe fază, cum face câte o trăznaie de răsună munţii", a mai afirmat avocatul.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | A fost aprobată prelungirea contractului de termie. Vezi cât vor plăti ploieştenii!

Consiliul Județean Prahova va subvenționa prețul plătit de ploieșteni pentru energia termică

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, la finalul lunii aprilie şi cu doar câteva zile înainte de termenul final al contractului, un act adiţional pentru prelungirea pe trei ani a înţelegerii cu Veolia Energie. Noua formulă de calcul inclusă în document va duce tariful pentru gigacalorie la aproape 400 de lei, cel mai probabil începând din lune iulie.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.