Joi, 16 Mai 2019 12:18

Blocaj într-o comună din Prahova, după ce 8 consilieri au fost excluşi din partid. Prefectura analizează situaţia

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anunţul făcut de primarul din Podenii Noi privind intenţia de a trece de la PNL la ALDE a tulburat spiritele în administraţia comunei prahovene. Deranjaţi că şi mai mulţi consilieri din echipa lui Mihai Alionte "trag" tot cu ALDE, reprezentanţii PNL Prahova au decis să le retragă sprijinul politic. Formaţiunea cere încetarea mandatelor pentru opt consilieri locali de aici, lucru care, în teorie, ar putea să ducă inclusiv la dizolvarea forului legislativ, dacă acesta va rămâne fără cvorum şi nu va mai putea să-şi ţină şedinţele.

Prefectura Prahova a anunţat în această săptămână că analizează situaţia din comuna Podenii Noi, după ce a fost sesizată de către PNL cu privire la retragerea sprijinului politic pentru cei opt aleşi locali.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Un primar din Prahova anunţă pe faţă că a trecut la ALDE... mai mult cu sufletul, mai puţin cu adeziunea

Președintele PNL Prahova va propune suspendarea din partid a primarului acuzat că ar fi bătut un polițist local

Situaţia a fost generată de declaraţiile făcute de Mihai Alionte, primarul localităţii prahovene Podenii Noi, care anunţase în luna februarie că se alătură, faptic cel puţin, echipei ALDE. Conştient că plecarea din partidul din care fusese ales la alegerile locale ar fi echivalat cu pierderea mandatului, acesta a explicat că este vorba mai degrabă de o trecere "cu sufletul", fără să existe o adeziune oficială la ALDE. Tot cu sufletul par să fi trecut şi cei opt consilieri, care, automat, au fost sancţionaţi imediat de conducerea PNL Prahova.

CITIŢI ŞI:

O localitate din Prahova rămâne fără conducere. Primarul a murit, Consiliul Local riscă dizolvarea, secretarul e cercetat

Mihai Apostolache, despre blocajul de la Gura Vitioarei: Miza este în continuare schimbarea viceprimarului

În eventualitatea în care, din lipsă de cvorum, Consiliul Local nu şi-ar mai ţine şedinţele, forul legislativ ar risca dizolvarea de drept. Este o situaţie care se apropie de cea din Gura Vitioarei, unde, după decesul primarului, deja s-a ajuns la un blocaj şi unde Prefectura a solicitat instanţei de judecată să constate dizolvarea Consiliului Local.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.