Marți, 21 Mai 2019 16:54

Pământul se surpă pe Bulevardul Republicii din Ploieşti, într-o zonă unde în trecut erau multe beciuri

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O surpare de proporţii a apărut zilele acestea pe Bulevardul Republicii din Ploieşti, pe un tronson modernizat din fonduri europene acum câţiva ani. Craterul arată ca şi cum imediat sub stratul de asfalt ar exista un gol, o posibilă explicaţie fiind că în această zonă, cu decenii în urmă, existau case şi, evident, mai multe beciuri, care probabil n-au fost niciodată umplute corespunzător înainte de trasarea şoselei. Mult mai aproape de zilele noastre, în aceeaşi zonă au existat mari probleme şi din cauza unei magistrale de apă care s-a fisurat şi a generat, în februarie, o criză a apei potabile în mai multe cartiere din Ploieşti.

Craterul s-a format pe Bulevardul Republicii, între banda unu şi banda doi de circulaţie, pe sensul dinspre centru spre nord, imediat după sensul giratoriu de la Caraiman. "Actualitatea Prahoveană" a publicat astăzi mai multe fotografii din zonă, în care se observă că groapa are mai bine de un metru lungime şi o adâncime considerabilă, iar pe alocuri stratul de asfalt e afectat pe întreaga grosime, existând riscul ca fenomenul să se extindă rapid, cu posibile urmări tragice.

O posibilă explicaţie cu privire la apariţia gropii ţine de istoria zonei, care arată că aici au existat, înainte de crearea bulevardului, mai multe case. Este posibil ca beciurile acestora să nu fi fost niciodată umplute cum trebuie. Este aceeaşi explicaţie care ni s-a oferit, acum câţiva ani, când începuseră să apară surpări aproape de statuia lui Mihai Viteazul. Aceeaşi explicaţie, privind foarte probabila existenţă a unor caverne sub asfaltul de pe Bulevardul Republicii, ne-a fost oferită şi la începutul acestui an, în timpul crizei apei potabile generate de avaria unei conducte magistrale, în aceeaşi zonă. Atunci, Apa Nova a informat că a pierdut, în câteva ore, un volum uriaş de apă, echivalentul a aproape două-trei bazine olimpice de înot, apă care nu a apărut nicăieri la suprafaţă, aşa cum ar fi fost firesc.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Primăria Ploieşti a comandat o expertiză pentru conducta avariată, să vadă dacă blocurile de pe Republicii sunt în pericol

VIDEO | Au început săpăturile la magistrala de apă avariată din centrul Ploieştiului. Vezi cum se lucrează!

Până la eventuale săpături, nu e clar dacă craterul format acum este din cauza existenţei vreunui fost beci imediat sub stratul de asfalt ori dacă o parte din pământul de aici a fost "spălată" în momentul avariei la conducta de apă. Sau dacă nu cumva este un cumul de factori. Indiferent care ar fi motivele, cert este că acest crater de proporţii apare la circa trei ani şi jumătate după finalizarea proiectului din fonduri europene pentru modernizarea liniilor de tramvai, proiect odată cu care s-au făcut atât lucrările pentru introducerea conductei de apă potabilă, cât şi cele de asfaltare pe acest tronson din Bulevardul Republicii.

(FOTO: Actualitatea Prahoveană)

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.