Vineri, 31 Mai 2019 13:55

Proiect de reabilitare pentru clădirea-monument a Halelor Centrale din Ploieşti

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

SC Hale şi Pieţe lucrează la un proiect cu finanţare nerambursabilă pentru modernizarea acoperişului de la Halele Centrale, clădire simbol a Ploieştiului, inclusă în lista de monumente ale municipiului. Intenţia de refacere a acoperişului, afectat de infiltraţii, este ceva mai veche, însă acum proiectul a intrat pe lista de priorităţi a Institutului Naţional de Patrimoniu.

Conform înţelegerii, societatea administraţiei ploieştene, în calitatea sa de administrator al imobilului, urmează să se ocupe de realizarea documentaţiei tehnice, iar fondurile pentru lucrări vor fi asigurate în totalitate de INP.

Conducerea Hale şi Pieţe Ploieşti a explicat că încă nu este bătută în cuie valoarea estimată a proiectului, fiind nevoie de o actualizare a indicatorilor. "Luni vom avea o întâlnire cu domnul Hoinărescu, singurul arhitect din Ploieşti autorizat pentru astfel de lucrări la clădiri monument. Fiind vorba despre un proiect mai vechi, este nevoie de actualizarea sa, iar luni vom şti o cifră exactă. Suntem pe lista de priorităţi a INP", a precizat pentru "Telegrama" Mariana Pepelea, directorul Hale şi Pieţe Ploieşti.

Deşi încă nu e finalizată documentaţia, consilierii locali ploieşteni au aprobat, joi, o modificare a bugetului pe 2019 de la Hale şi Pieţe, "prinzând" aici un venit suplimentar de 90.000 de lei, cu destinaţia pentru acest proiect de modernizare, explicând totodată că este vorba despre o finanţare nerambursabilă pe care societatea urmează să o primească pentru aceste lucrări.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.