Miercuri, 05 Iunie 2019 14:51

FOTO | Încep lucrările la noul "pod de lemn". Acesta va fi asamblat la Câmpina şi adus pe bucăţi în Ploieşti

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Proiectul pentru demolarea aşa-zisului pod de lemn de lângă Gara de Sud din Ploieşti şi construirea unui nou pasaj intră în etapa a doua, cea de construire. Firma contractată de Primăria Ploieşti a semnat ieri contractul pentru preluarea materialelor necesare şi urmează să înceapă asamblarea, în curtea furnizorului, la Câmpina, de unde componentele vor fi aduse în Ploieşti, pe bucăţi mai mari, în această vară.

Reprezentanţii Primăriei au fost marţi, în inspecţie, pe şantier. "Ieri am fost la Câmpina, unde s-a semnat un proces-verbal de custodie, pentru preluarea unor elemente necesare la noul pod peste calea ferată. Se va monta acolo, după care va fi transportat pe bucăţi la Ploieşti. În această vară va începe să se vadă ceva. Proiectul are o valoare totală de aproximativ 28 de milioane de lei, sumă care include atât demolarea, realizată la finalul anului trecut, cât şi realizarea noului pod. Banii vor fi asiguraţi dintr-un credit bancar la dispoziţia Primăriei", ne-a declarat Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploieşti.

Aflat marţi în inspecţie, primarul Adrian Dobre a anunţat pe reţeaua de socializare Facebook că asamblarea va începe la finalul lunii august. "Lucrările pentru Podul de Lemn sunt în grafic. Ieri am verificat atât fabricarea componentelor din metal ale podului cât și situația din șantier, lucrările pentru piloni. Conform programului stabilit, la finalul lunii august, podul va fi pregătit pentru asamblare", a afirmat primarul.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.