Joi, 06 Iunie 2019 18:15

VIDEO | Autorităţile din Prahova cer peste 64 de milioane de lei pentru reparaţii la drumuri şi poduri în urma calamităţilor de vineri

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În 39 de localităţi din Prahova infrastructura rutieră a fost afectată de inundaţiile produse la finalul lunii mai, autorităţile judeţene finalizând astăzi un bilanţ preliminar şi solicitând fonduri de la Guvern pentru reparaţii în urma calamităţilor. Pe lista oficială se regăsesc Consiliul Judeţean şi 12 primării, pentru restul localităţilor încă mai fiind în derularea evaluările.

În total, conform datelor oferite de Prefectura Prahova, au fost afectate, în unele cazuri distruse complet, 15 poduri, 74 de podeţe şi 128 de şosele, din 39 de localităţi. Pentru prima "tranşă", care include, cum vă spuneam, 13 unităţi administrative, autorităţile solicită din fondul de intervenţii al Guvernului alocarea unei sume de aproximativ 64,6 milioane de lei. De aici, numai pentru Consiliul Judeţean ar trebui să ajungă aproape 12,4 milioane.

Sumele sunt solicitate pentru lucrări de reparaţii la infrastructura rutieră în urma calamităţilor produse la finalul lunii trecute. Prefectul judeţului, Mădălina Lupea, a explicat că în restul localităţilor afectate încă nu s-a finalizat evaluarea şi că, foarte probabil săptămâna viitoare, urmează să fie convocat din dou Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a analiza şi situaţiile de aici.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

FOTO şi VIDEO | Imaginile dezastrului! Viitura a măturat case, maşini şi asfalt, în Lapoş

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.