Vineri, 07 Iunie 2019 08:35

FOTO și VIDEO - Viitură, joi seară, la Bertea și Aluniș. Două drumuri județene au fost afectate și un sat a rămas izolat

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două drumuri județene au fost afectate, joi după-amiază, la Bertea și Aluniș, în urma viiturii produse pe fondul ploii torențiale care a căzut în zona, în cursul zilei de ieri.

Prefectura Prahova a anunțat că DJ 101 T de la Bertea către satul Lutu Roșu a fost acoperit cu bușteni și aluviuni, accesul în localitatea respectivă făcându-se, la acest moment, numai pietonal.

Și la Aluniș au fost probleme, pe DJ 214. IJP Prahova a precizat că, exact în centrul comunei, viitura formată a rupt o porțiune de circa 20 metri din drumul județean, pe sensul de mers Brebu către Aluniş.

Citiți și:  VIDEO | Autorităţile din Prahova cer peste 64 de milioane de lei pentru reparaţii la drumuri şi poduri în urma calamităţilor de vineri

De asemenea, din cauza viiturii, o conductă de apă sub presiune care se afla în mâlul cursului de apă a fost dezvelită. În apropiere se află şi un stâlp de electricitate de medie tensiune, au precizat reprezentanții Prefecturii Prahova.

Circulația a fost deviată pe străzile comunale adiacente, ca urmare a problemelor create de viitură.

Citiți și: Lucrări de urgenţă pentru decolmatare şi regularizarea cursurilor de apă pe Cricovul Sărat, Lapoş şi afluenţi, în urma viiturilor din Prahova

La fața locului au mers, joi seară, conducerea prefecturii Prahova, șeful ISU Prahova și un reprezentant al Consiliului Județean, dar și deputatul Rodica Paraschiv, fost prefect al județului.

Citiți și:  VIDEO | Aproape 200 de familii din Prahova primesc ajutoare de urgenţă în urma calamităţilor

Situația a fost monitorizată, peste noapte, în cele două localități, iar în această dimineață se intervine pentru punerea în siguranță și deblocarea accesului spre satul Lutu Roşu.

Sursa imagini: Facebook/ Prefectura Prahova, Georgeta Chejnoiu, Mary Costin

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.