Marți, 11 Iunie 2019 09:42

Amenzi de aproape 200.000 de lei date de la începutul anului, de Poliția Locală Ploiești, pentru probleme de salubritate

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliția Locală Ploiești a făcut public, marți dimineață, un bilanț al sancțiunilor aplicate în baza prevederilor hotărârilor de Consiliu Local privind măsurile de gospodărire și regulamentul de salubrizare în municipiul Ploiești.

"Pentru încălcarea prevederilor actelor normative mai sus menționate, Poliția Locală a aplicat, de la începutul anului 2019 și până în prezent, sancțiuni contravenționale după cum urmează: 

SERVICIUL ORDINE PUBLICĂ ȘI PAZĂ – 544 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 115.300 de lei, pentru abandonarea sau depozitarea deșeurilor pe domeniul public.

BIROUL PROTECȚIA MEDIULUI – 72 sancțiuni contravenționale, în valoare de 66.400 lei, persoanelor depistate în timp ce depozitau deșeuri de orice natură pe domeniul public al municipiului  –  conform art. 2 pct. 2 din H.C.L. nr. 228/2006  și Cap. I pct. 1, respectiv Cap. II pct. 1 din H.C.L. nr. 34/2019.

Totodată, poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au sancționat contravențional operatorul de salubritate ROSAL GRUP pentru nerespectarea graficului de ridicare deșeuri menajere sau neridicarea întregii cantități de deșeuri cu 14 amenzi în valoare de 34.500 de lei, sume ce reprezintă venit la bugetul local.

Referitor la neîncheierea contractelor de salubrizare cu operatorul autorizat de către  persoanele fizice/juridice, s-au aplicat un număr de 22 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 19.000 de lei.

De asemenea, s-au întreprins un număr de 286 acțiuni de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri de orice natură pe domeniul public, încălcând astfel regulile de gospodărire a municipiului, activități în urma cărora s-au aplicat sancțiuni contravenționale. Astfel de acțiuni au avut loc și împreună cu Garda Națională de Mediu și RASP Ploiești", se arată în informarea transmisă de Poliția Locală Ploiești.

În total au fost aplicate 616 sancțiuni contravenționale, în valoare de 181.700 de lei.

 

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.