Miercuri, 12 Iunie 2019 13:25

Primarii din Blejoi şi Ploieşti au cerut rezilierea contractului cu Rosal pentru ridicarea deşeurilor

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nemulţumiţi de ritmul de lucru al operatorului de salubritate, primarii din Blejoi şi Ploieşti au solicitat, în această săptămână, rezilierea contractului cu Rosal, încheiat prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor Prahova. O nouă discuţie pe această temă urmează să aibă loc vineri.

Anunţul a fost făcut în şedinţa de marţi a ADI. Conform master-planului judeţean de gestionare a deşeurilor, activităţile de ridicare, transport şi depozitare a gunoaielor din judeţ nu mai sunt gestionate de către primării, ci de ADI, în numele autorităţilor locale. Această structură a organizat licitaţii pentru mai multe sectoare, iar zona care include municipiul Ploieşti şi alte aproximativ 30 de localităţi a fost câştigată de Rosal. În ultimele luni, însă, activitatea operatorului a fost contestată de cetăţenii din aceste localităţi, care au reclamat că nu s-au respectat graficele de colectare.

Dacă Primăria Ploieşti a trimis de câteva luni bune solicitări de reziliere, marţi, la ultima şedinţă a ADI, şi primarul din Blejoi, Adrian Dumitru, a declarat că este nemulţumit de activitatea Rosal şi că solicită rezilierea. Primarii din sectorul deservit de Rosal urmează să se strângă din nou, vineri, într-o şedinţă a ADI în care va fi dezbătut acest subiect.

Prezenţi la discuţiile de marţi, reprezentanţii firmei de salubritate au motivat că blocajele apărute de-a lungul timpului au fost cauzate de operatorul rampei de deşeuri, care în mai multe perioade au restricţionat accesul maşinilor de la Rosal. În susţinerea lor, ei au mai argumentat şi că în unele localităţi fac mai multe treceri decât era prevăzut în contract, spunând că sunt situaţii în care colectează gunoiul şi de trei ori pe săptămână, deşi contractul îi obliga să vină o singură dată, ceea ce le-ar aduce şi costuri suplimentare, neacoperite de tariful rezultat în urma licitaţiei.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.