Joi, 13 Iunie 2019 13:24

În lipsă de bani pentru evenimente publice, Primăria încearcă să aducă festivaluri "de-a gata" în Ploieşti

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Rămasă cu un buget aproape inexistent pentru organizarea de spectacole în aer liber, Primăria Ploieşti încearcă să aducă în municipiu festivaluri organizate de alţii, la care contribuţia municipalităţii să ţină doar de asigurarea terenului şi de pe urma cărora, dacă se poate, instituţia să şi încaseze nişte taxe şi chirii. Primul eveniment de acest gen a avut loc săptămâna trecută, un festival de mâncare stradală, de mâine debutează un festival interetnic, iar în luna iulie Ploieştiul ar putea să găzduiască un festival gastronomic cu specific mediteranean.

În primul weekend din iunie, municipiul a găzduit un festival de street food, care a adus în conturile municipalităţii o sumă consistentă, de ordinul câtorva mii de euro, din chirii şi taxe. La finalul acestei săptămâni urmează un eveniment similar. Este vorba despre festivalul interetnic organizat de comunitatea turcă. Ediţia din acest an, la fel ca şi precedentele, se va derula în zona centrală, în parcarea dintre Palatul Culturii şi Parcul Toma Socolescu. Festivalul începe vineri dimineaţă şi ţine până duminică.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Primăria nu mai are bani de spectacole. Adio Zilele Ploieştiului, festival medieval şi concerte de sărbători şi 1 iunie!

MAGIE, FEERIE și POVEȘTI - Festivalul anual de 1 Iunie, redus la o zi și mutat în Parcul Municipal Vest, pe fondul bugetului de criză al Ploieștiului

Pentru iulie, având în vedere că nu mai are bani pentru a treia ediţia de festival medieval, autorităţile încearcă să aducă la Ploieşti un nou festival de mâncare stradală, de data aceasta cu specific mediteranean. Reprezentanţii Primăriei sunt în discuţii cu organizatorii, iar solicitările acestora urmează să fie analizate în comisiile de specialitate ale Consiliului Local.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.