Vineri, 14 Iunie 2019 13:40

VIDEO | Discuţii pentru rezilierea contractului cu Rosal. Vezi ce reclamă primarii şi ce paşi urmează!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primarii din cele 36 de localităţi din Prahova deservite de firma Rosal discută despre rezilierea contractului de salubritate. În timp ce reprezentanţii operatorului argumentează că au apărut modificări substanţiale după semnarea contractului, inclusiv în privinţa populaţiei, modificări care au generat costuri suplimentare, mai mulţi primari reclamă că firma care colectează deşeurile a avut sincope dese şi depăşiri ale graficelor de lucru. Şedinţa derulată astăzi în Palatul Administrativ pe această temă s-a încheiat cu acuze pe un ton ridicat, dar şi cu promisiunea că o decizie oficială în această privinţă urmează să fie luată, prin vot, cel mai probabil la finalul acestei luni.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor Prahova a organizat astăzi o şedinţă de lucru, la care au luat parte reprezentanţii localităţilor din sectorul deservit de Rosal, dar şi cei ai operatorului de salubritate. Şedinţa vine după ce, la începutul săptămânii, primarii din Ploieşti şi Blejoi solicitaseră rezilierea contractului, contract care a fost încheiat de ADI, în numele primăriilor, după o licitaţie finalizată în urmă cu aproximativ doi ani şi jumătate. Cei doi primari au fost şi astăzi cei mai vocali, reclamând numeroase abateri ale operatorului de la programul de ridicare a deşeurilor. Adrian Dumitru, edilul din Blejoi, i-a întrebat pe reprezentanţii societăţii de ce insistă să continue activitatea, deşi se declară nemulţumiţi de contract. La rândul său, Adrian Dobre, primarul Ploieştiului, a amintit că în februarie a fost aprobată o majorare substanţială a tarifelor, cel din mediul urban ajungând la o valoarea aproape dublă, însă, cu toate acestea, sincopele au continuat. Pe un ton ridicat, el a reclamat că "activitatea de salubritate este execrabilă".

Când se votează?

Şedinţa de astăzi a fost mai degrabă una tehnică, astfel încât reprezentanţii localităţilor din acest sector din Prahova deservit de Rosal să discute în detaliu problemele semnalate, dar să asculte şi punctul de vedere al operatorului. Mai departe, procedural, s-a convenit ca Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, cea care gestionează contractele din judeţ pentru ridicarea, transportul şi depozitarea deşeurilor, să transmită către primăriile implicate un raport detaliat privind activitatea firmei de curăţenie, dar şi unul privind notificările transmise de-a lungul timpului. După ce vor avea aceste hârtii, autorităţile locale urmează să convoace şedinţe ale consiilor locale, care să mandateze primarii pentru a vota, în sensul rezilierii sau menţinerii acordului. O şedinţă de AGA în care să se supună acest lucru la vot ar urma să aibă loc undeva la finalul lunii, au mai convenit astăzi autorităţile.

Ce paşi ar urma?

Conducerea ADI a prezentat un scenariu pornind de la ipoteza unei eventuale rezilieri de contract, explicând că, în această variantă, operatorul actual ar mai fi nevoit să lucreze timp de 90 de zile. În acest aşa-zis interval de predare-primire, asociaţia va organiza o negociere directă, pentru contractarea unui nou operator, care să presteze serviciul până la finalizarea unei noi licitaţii. Având în vedere că acest contract va fi pe perioadă determinată, conducerea ADI a explicat că acest nou operator nu va avea nici timpul şi nici capacitatea să intre în contract cu populaţia şi cu agenţii economici, aşa că se va merge pe varianta ca primăriile să plătească lunar către operator tarifele de salubritate şi să recupereze ulterior banii de la contribuabili, prin instituirea unei taxe. Această ipoteză i-a făcut reticenţi pe mulţi primari, care s-au plâns, pe baza unior experienţe mai vechi, că va fi foarte greu să colecteze această nouă taxă propusă şi că, în realitate, această situaţie nu va face decât să încarce şi mai tare bugetele locale.

Vedeţi mai jos VIDEO cu explicaţiile oferite de conducerea ADI şi a Consiliului Judeţean!

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Cum explică reprezentanţii Rosal problemele cu ridicarea gunoaielor reclamate de primarii din Prahova

Primarul din Blejoi, Adrian Dumitru, a spus că a primit foarte multe sesizări din partea localnicilor, care au reclamat că operatorul nu a venit să ridice la timp gunoaiele. "Dacă vedeţi că e o problemă de ce nu renunţaţi, de ce să ne şicanăm reciproc? De ce aibă cetăţenii de suferit? Eu nu înţeleg de ce mai staţi. Dacă vii şi spui «e greu, nu facem faţă, nu ne ajung banii, tariful e mic», de ce să contiuăm? Spunem stop, facem alt contract, în alte condiţii, ne-am mai deşteptat şi noi, toate lucrurile sunt perfectibile, nu există un model pe care să-l iau să-l aplic, pentru că sunt nişte specificaţii", le-a reproşat primarul reprezentanţilor Rosal prezenţi în şedinţă. El a avertizat că, dacă activitatea va continua în modul actual, va face "tot posibilul ca această firmă să nu participe la licitaţia din 2022", când ar urma să expire actualul contract, presupunând că nu s-ar lua până atunci o decizie privind rezilierea.

La rândul său, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, s-a răstit la reprezentanţii firmei de salubritate, care propuseseră "un tarif corect", amintindu-le că tarifele au fost majorate acum câteva luni, dar şi că operatorul lucrează în Ploieşti din 2010 şi cunoştea bine situaţia din oraş înainte de a veni la licitaţia organizată de ADI: "Uitaţi-vă în ograda proprie, vedeţi ce disfuncţionalităţi aveţi, nu veniţi că d-astea că «staţi aşa, că ne-am dat seama...». Când aţi licitat unde aţi fost? În momentul în care noi suntem sub asediul gunoaielor, dumneavoastră veniţi să ne faceţi grafice şi cash flow?".

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.