Vineri, 14 Iunie 2019 14:12

VIDEO | Cum explică reprezentanţii Rosal problemele cu ridicarea gunoaielor reclamate de primarii din Prahova

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor Prahova a organizat vineri o şedinţă de lucru cu privire la situaţia salubrităţii din cele 36 de localităţi deservite de firma Rosal, în contextul în care cel puţin doi primari solicită rezilierea contractului. Cu această ocazie, reprezentanţii operatorului au argumentat că, de la semnarea acordului şi până acum, au apărut modificări substanţiale, cu privire la cheltuieli, care au crescut, dar şi la veniturile prognozate, mai mici în realitate decât în fundamentarea de tarif. Aceştia au mai spus că doresc să activeze în continuare în judeţ şi că au adus oameni din Bucureşti pentru o mai bună coordonare a activităţii, promiţând totodată că activitatea ar fi la un standard mult mai ridicat dacă tariful ar fi ajustat. Explicaţiile nu i-au convins pe unii dintre primari, care au reclamat că firma de salubritate trebuie să ia măsuri pentru a-şi creşte numărul de contracte şi gradul de încasare înainte să ceară o nouă majorare de tarife.

"Ne confuntăm cu o chestiune simplă, aşa cum şi dumneavoastră administraţi bugete, şi noi administrăm un buget. La momentul în care am intrat în acest contract ne-am făcut socotelile pornind de la nişte date prezentate, dar pe parcurs au apărut elemente care au schimbat aceste date. Am avut în caietul de sarcini un număr de persoane, 436.000, în realitate au fost vreo 255.000. Făcând o analogie, este ca şi cum faci o nuntă, comanzi 100 de meniuri şi se aşează la masă 60 de persoane. Este o chestiune obiectivă, care a generat nişte costuri. Uitaţi-vă un pic pe fundamentarea de tarif, aveam profitul estimat 4,95%, dacă lucrurile mergeau pe veniturile pe care le-am preconizat. Am realizat pe 2017 o pierdere de 9 milioane, costuri suportate de societatea de la Bucureşti din veniturile de pe alte contracte. Anul trecut, pierderea a fost tot de 9 milioane, iar după majorare am avut o pierdere de 3 milioane. A venit taxa AFM, la care nu m-am gândit când am fundamentat tarifele, sunt încă 5,7 milioane de lei care trebuie plătite din cash flow-ul societăţii. Toate lucrurile acestea ne-au dus într-o situaţie extrem de delicată. Dacă se dovedeşte că pe ansamblu, în societate, am o problemă financiară gravă generată de Ploieşti, sigur că o să iau nişte măsuri, n-o să stau aşa de dragul de a fi prins într-un contract, dar, pe de altă parte, nu vreau să pierd Prahova. Eu, ca operator, vreau să fac acest serviciu, să-l aduc la cotele pe care toată lumea să le considere acceptabile şi de acolo să-l îmbunătăţesc", a afirmat Gabriel Găman, membru în Consiliul de Administraţie al Rosal.

Explicaţiile nu i-au convins pe toţi primarii. Adrian Dobre, edilul din Ploieşti, a amintit că acum câteva luni a fost aprobată o majorare de tarife, iar operatorul promisese la acel moment că lucrurile se vor îmbunătăţi, pentru ca acum să argumenteze în continuare că tariful nu reflectă realitatea.

Vedeţi în articolul recomandat mai jos cum au decurs discuţiile din şedinţa de azi, care e procedura necesară pentru rezilierea contractului şi ce paşi ar urma în eventualitatea în care s-ar lua această decizie!

VIDEO | Discuţii pentru rezilierea contractului cu Rosal. Vezi ce reclamă primarii şi ce paşi urmează!

(Foto: rosal.ro)

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.