Vineri, 14 Iunie 2019 15:08

Pagube uriaşe produse de inundaţii! Autorităţile din Prahova cer 141 de milioane de lei de la Guvern pentru reparaţii

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Convocat vineri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a solicitat o nouă alocare de fonduri din partea Guvernului pentru lucrări de reparaţii la infrastructura rutieră în urma calamităţilor naturale de la finalul lunii mai şi începutul acestei luni. Nota de plată, în urma pagubelor produse de inundaţii şi alunecări de teren, sare de 141 de milioane de lei.

Proiectul aprobat astăzi vizează deblocarea unei sume de 77 de milioane, el venind după ce, săptămâna trecută, autorităţile solicitaseră mai bine de 64 de milioane. El vine după ce, între timp, comisiile de specialitate au mai finalizat evalurările făcute pe teren, în localităţile afectate. Astfel, lista din această săptămână, venită în plus faţă de cea de săptămâna trecută, cuprinde 22 de primării şi Consiliul Judeţean, potrivit unui anunţ transmis de Prefectura Prahova. "Doamna prefect Mădălina Lupea a convocat astăzi, în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova. În cadrul întâlnirii, membrii CJSU au aprobat întocmirea unui nou proiect de hotărâre de Guvern privind alocarea unei sume din fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în județul Prahova în perioada mai-iunie. În acest proiect au fost prinse 22 de localități și Consiliul Județean Prahova, cu mai multe lucrări de reparații, consolidări și refaceri în infrastructura afectată de fenomene meteo și hidro periculoase. Valoarea totală a sumelor ce se alocă pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în județul Prahova în perioada 31 mai-12 iunie 2019 este de peste 77 de milioane de lei", a transmis astăzi Prefectura Prahova.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Autorităţile din Prahova cer peste 64 de milioane de lei pentru reparaţii la drumuri şi poduri în urma calamităţilor de vineri

VIDEO | Aproape 200 de familii din Prahova primesc ajutoare de urgenţă în urma calamităţilor

Cele 22 de localități prinse în acest proiect de hotărâre de guvern sunt: Aluniș, Ariceștii Zeletin, Bertea, Breaza, Câmpina, Cerașu, Gornet, Iordăcheanu, Poiana Câmpina, Posești, Provița de Sus, Sinaia, Scorțeni, Starchiojd, Șoimari, Șotriile, Ștefești, Teișani, Telega, Vadu Săpat, Valea Doftanei și Salcia, a mai anunţat instituţia.

CITIŢI ŞI:

VIDEO | Încă două familii din Sângeru care au avut casele afectate de viitură vor primi containere modulare

Afectată de viitură, casa unei familii din Sângeru a fost lovită şi de o rachetă antigrindină

"Calamitățile naturale au afectat drumuri comunale, poduri și podețe, bazine de alimentare cu apă, apărări de mal ale unor cursuri de apă etc. Pe ordinea de zi au mai fost și alte două puncte: acordarea unor ajutoare de urgneță pentru sprijinirea familiilor afectate de inundații în cursul anului 2019 și avizarea propunerii privind includerea construcțiilor cu destinația de locuință multietajată încadrată prin raport de expertiză tehnică în clasa 1 de risc seismic pentru anul 2020, în programul de acțiuni privind proiectarea și execuția lucrărilor de intervenție pentru reducerea risculului seismic, fundamentate de Consiliul Județean Prahova", a mai transmis Prefectura.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.