Marți, 18 Iunie 2019 15:06

La Ploiești, orașul gunoaielor, operatorul de salubritate a renunțat la 150 de măturători, după ce bugetul  a scăzut sub jumătate față de anul 2018

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În condițiile în care Ploieștiul a ajuns sufocat de gunoaie, Rosal ar fi delegat, la București, nu mai puțin de 150 de măturători, adică peste jumătate din totalul disponibil pentru municipiul prahovean.

Astfel, dacă, în 2018, pentru curățenia căilor public din Ploiești acționau 270 de măturători, numărul lor a fost redus, anul acesta, la numai ... 120! Ceea ce se vede pe oriunde întorci capul, în oraș. Scăderea resurselor reflectă, însă, scăderea bugetului. Practic, potrivit informațiilor noastre, dacă acum un an operatorul dispunea, la Ploiești, de un buget mediu de două milioane de lei/lună, acum acesta a scăzut sub jumătate, la 900.000 de lei/ lună.

Asta în condițiile în care, în anexa la contractul încheiat cu municipalitatea, una dintre prevederile referitoare la dezafectarea depozitelor necontrolate de deșeuri de pe domeniul public, se arată că acest lucru se face pentru punctele cu deșeuri abandonate aflate pe domeniul public și privat al municipiului Ploiești "la comanda autorității contractante (Primăria Ploiești, prin RASP Ploiești - n.r.)" și "în limita prevederii bugetare anuale alocate".

La votarea bugetului local pe 2019 s-a ridicat problema acoperirii cheltuielilor cu serviciile publice. Telegrama arăta, la momentul respectiv, că la capitolul salubritate, de unde se plătesc curăţenia căilor publice, ridicarea deşeurilor din aşa-zisele puncte negre, deszăpezirea, deratizarea, dezinsecţia şi dezinfecţia, dintr-un necesar calculat la 28 de milioane de lei, administraţia locală va avea la dispoziţie, în 2019, doar 16 milioane, sumă găsită, oricum, cu chiu, cu vai.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.