Miercuri, 26 Iunie 2019 15:39

Primăria Ploieşti rămâne fără bani pentru serviciile publice. Probleme mari la transport, spaţii verzi, dezinsecţie sau iluminat

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cu bugetul pe 2019 marcat de o criză profundă, cu cheltuieli în creştere şi venituri în scădere, Primăria Ploieşti riscă să rămână fără bani pentru servicii publice esenţiale. Dacă nu se găsesc rapid surse suplimentare, transportul public, iluminatul stradal, întreţinerea spaţiilor verzi, dezinsecţia, deratizarea, dezinfecţia şi ridicarea cadavrelor de animale ar putea să fie "paralizate" din iulie sau august. Consilierii locali anunţă că vor crea o comisie care va avea sarcina să analizeze situaţia şi să găsească soluţii.

Anunţat ca unul al falimentului, bugetul pe 2019 al Primăriei Ploieşti este aproape epuizat la mai multe capitole. O informare transmisă de Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti către Primărie arată că e nevoie urgentă de suplimentarea fondurilor alocate, altfel existând riscul ca municipiul să rămână fără o serie de servicii de utilitate publică.

Pe lângă situaţia iluminatului stradal şi a lucrărilor de mentenanţă la acest sistem, detaliată într-un articol anterior, sunt probleme mari şi la dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie, unde, conform informării de la RASP, bugetul pe 2019 a fost stabilit la valoarea de 3 milioane de lei, până acum s-au consumat 2,3 milioane şi pentru asigurarea continuităţii până la finalul anului ar fi nevoie de o suplimentare de 2,5 milioane.

MAI MULTE DETALII AICI:

Ploieştiul rămâne fără iluminat public. Primăria are restanţe la Electrica

Pentru contractul de ridicare a cadavrelor de animale de pe domeniul public, bugetul pe 2019 are o valoare de 250.000 de lei, din care s-au cheltuit până acum circa 178.000. Suma rămasă mai ajunge cel mult două luni, conform estimărilor, şi ar mai fi nevoie de o alocare suplimentară de 200.000 de lei.

Pentru SGU, care se ocupă de spaţiile verzi şi parcările cu plată din Ploieşti, alocarea iniţială a fost de aproape 11,2 milioane. Au mai rămas la dispoziţia Primăriei circa 2,5 milioane, iar până la finalul anului ar mai fi nevoie de o sumă în plus de aproape 9 milioane, mai arată datele transmise de RASP.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Primăria Ploieşti va avea în 2019 un "buget al falimentului". Vezi cât va cheltui administraţia locală pentru curăţenie sau asfaltări!

Pensionarii, veteranii şi elevii din Ploieşti riscă din nou să rămână fără transport gratuit. Subvenţia de la buget ajunge până-n iulie

În cazul Transport Călători Express, ar mai fi nevoie de o suplimentare cu minim 7 milioane de lei a alocării bugetare pentru subvenţia acordată în cazul pensionarilor, veteranilor şi elevilor, au mai calculat reprezentanţii RASP.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.