Marți, 09 Iulie 2019 11:12

Prahova cere încă 60 de milioane de lei de la Guvern pentru reparaţii în urma calamităţilor din această vară

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reunit luni seară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a aprobat o nouă hotărâre pentru solicitarea de fonduri de intervenţie din partea Guvernului, în urma calamităţilor naturale produse în iunie şi iulie. Noua solicitare este de 60 de milioane de lei şi ridică suma totală cerută de autorităţile din Prahova la peste 200 de milioane.

Fondurile sunt solicitate de la Guvern, pentru reparaţii la infrastructura rutieră, în urma stricăciunilor apărute în luna iunie şi primele zile din iulie. Pe listă apar municipiul Ploieşti, Consiliul Judeţean, oraşele Comarnic şi Vălenii de Munte şi alte 11 comune din Prahova. Solicitarea vine după analizarea rapoartelor întocmite de comisiile mixte care au făcut verificări în teren.

Suma totală cerută de autorităţile din Prahova, pentru reparaţii în urma calamităţilor din ultimele trei luni, ajunge în urma acestei hotărâri să depăşească 201 milioane de lei, după ce, în precedentele două cazuri, hotărârile CJSU propuneau alocări de 64,6, respectiv 77 de milioane de lei.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Pagube uriaşe produse de inundaţii! Autorităţile din Prahova cer 141 de milioane de lei de la Guvern pentru reparaţii

Pericol pentru mai multe localităţi de pe malul Teleajenului! Un dig şi un drum de acces au fost distruse în urma ploilor

"Membrii CJSU Prahova au aprobat întocmirea proiectului de hotărâre de Guvern privind alocarea unei sume din fondul de intervenție la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în județul Prahova în perioada iunie-iulie 2019. Urmare a constatării pagubelor produse de fenomenele meteo-hidrologice periculoase și evaluării acestora a fost propusă alocarea sumei de peste 60.000 mii lei pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în perioada 12.06-3.07.2019 pentru aducarea la starea inițială sau punerea în siguranță a unor elemente de infrastructură (refaceri drumuri, punți pietonale, apărări de mal, consolidare versant etc) în următoarele unități administrativ-teritoriale: Ploiești, Comarnic, Vălenii de Munte, Apostolache, Bătrâni, Cerașu, Chiojdeanca, Drajna, Izvoarele, Măneciu, Posești, Starchiojd, Tătaru, Târgșoru Vechi și Consiliul Județean Prahova", a transmis Prefectura Prahova într-un comunicat de presă.

În aceeaşi şedinţă, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au discutat şi despre măsurile necesare în perioada de caniculă, situaţia locuinţelor afectate de inundaţii în luna iunie şi măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului pestei porcine africane în judeţ.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.