Vineri, 12 Iulie 2019 15:43

Ministerul Dezvoltării promite 400 de terenuri de sport în România, printr-o investiţie de 300 de milioane de euro

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Minte nesănătoasă în corp sănătos! În timp ce mai toţi primarii din ţară se plâng din cauza sumelor mici venite în 2019 de la bugetul de stat şi anunţă că nu-şi pot susţine nici măcar cheltuielile de funcţionare, Ministerul Dezvoltării anunţă un program de amploare, cu investiţii de aproape 300 de milioane de euro, pentru amenajarea de baze sportive. N-ar fi o problemă că se construiesc terenuri de sport, întrebarea este de ce o bucată va costa între 400.000 şi 1.700.000 de euro!

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu (foto), și Gheorghe Popescu, legendă a Generaţiei de Aur şi actualmente consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, au susţinut miercuri o conferință de presă în care au anunţat că, prin Compania Naţională de Investiţii din subordinea MDRAP, vor fi realizate 406 terenuri de sport. Vor fi proiecte-tip, trei la număr, implementate în toată ţara, unul dintre ele propunând inclusiv o bază sportivă accesibilă persoanelor cu deficienţe de vedere.

"Valoarea estimată pentru baza sportivă de tip 1 este de 1,7 milioane de euro, pentru cea de tip 2 - 0,40 milioane euro, iar valoarea estimată pentru o bază sportivă destinată nevăzătorilor este de 57.500 de euro. În total, ar putea fi realizate 406 terenuri de sport cu o valoare estimată de aproximativ 298 milioane de euro", a anunţat Ministerul Dezvoltării. "După etapele necesare promovării indicatorilor tehnico-economici pentru fiecare dintre acestea, se vor demara procedurile de achiziție publică privind contractarea lucrărilor de proiectare și execuție", se mai arată în comunicatul instituţiei.

Inspecţie la stadioane pentru EURO 2020

Tot miercuri, Vasile-Daniel Suciu și Gheorghe Popescu au vizitat cele 3 stadioane pe care se vor desfășura antrenamente în timpul Campionatului European de Fotbal 2020. „Este extrem de important să urmărim în continuare termenele şi să verificăm în mod constant stadiul şi calitatea execuţiei lucrărilor la aceste obiective, nu numai pentru a ne respecta angajamentele, ci și pentru a beneficia de baze sportive moderne, sigure şi eficiente, care să ridice Bucureştiul la un nivel de infrastructură sportivă similar cu cel al marilor orașe europene”, a subliniat ministrul. La Stadionul Steaua lucrările de infrastructură s-au executat în proporție de 95%, iar în acest moment se desfășoară lucrări la partea de suprastructură a arenei. Pentru Stadionul Giulești au fost finalizate lucrările de demolare a construcției vechi, se execută lucrări pentru incinta de piloți forați, urmând ca la începutul săptămânii viitoare să fie obținută autorizația de construire. Totodată, au fost finalizate lucrările de demolare a construcțiilor existente pe Stadionul Arcul de Triumf, iar luni, 8 iulie, au început lucrările de infrastructură la acest stadion (săpătura și fundațiile de beton armat), a mai anunţat Ministerul.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.