Joi, 18 Iulie 2019 15:54

În Ploieşti ar urma să fie construite 60 de noi platforme de deşeuri

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cu gunoaiele cât casa şi izul alimentat de căldură răspândindu-se uşor-uşor prin tot oraşul, autorităţile ploieştene anunţă un proiect pentru construirea de noi platforme de deşeuri. RASP propune o suplimentare cu aproximativ 25% faţă de numericul actual, ceea ce ar trebui să ducă, în teorie cel puţin, la o reducere sau măcar "redistribuire" a munţilor de gunoaie care împânzesc în prezent municipiul.

Criticaţi de primar că nu s-au implicat în problema salubrităţii, reprezentanţii Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti răspund cu un proiect pentru crearea a 60 de platforme menajere noi, cu dotări inclusiv pentru colectarea selectivă. Directorul RASP, Raul Petrescu, a anunţat că tema de proiectare a fost realizată şi transmisă Primăriei, care urmează să demareze procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic, obţinerea autorizaţiei de construire şi executarea propriu-zisă a lucrărilor.

Nota conceptuală a fost trimisă de RASP la începutul acestei luni, iar restul documentaţiei zilele trecute. "Am identificat spaţii pentru crearea a 60 de noi platforme de deşeuri, în contextul în care cantităţile de gunoaie produse cresc de la un an la altul, însă numărul de platforme din Ploieşti a rămas la nivelul din 1990. Dorim, prin acest proiect, să ajungem la o distribuţie mai bună a platformelor, ţinând cont că în prezent sunt situaţii când la o singură platformă sunt arondate câteva mii de persoane şi, automat, aceasta se umple foarte rapid", a declarat Raul Petrescu.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | În plin scandal al gunoaielor, RASP reclamă jocuri murdare ale primarului. Vezi ce soluţii propun autorităţile pentru a curăţa Ploieştiul!

Anunţul a fost făcut joi, într-o conferinţă de presă în care conducerea Regiei, viceprimarii Ploieştiului şi consilierii locali din comisia de utilităţi au discutat despre situaţia salubrităţii municipiului şi posibilele soluţii pentru îmbunătăţirea serviciilor, fără a uita, desigur, să îl atace pe primarul Dobre.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.