Joi, 18 Iulie 2019 16:13

Primăria Ploieşti a rămas şi fără bani şi fără contract pentru dezinsecţie

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În plin sezon al ţânţarilor, Primăria Ploieşti mai are foarte puţine fonduri pentru combaterea insectelor şi oricum nu mai are contract pentru dezinsecţie. A doua problemă ar putea fi rezolvată în câteva zile, însă asta nu reprezintă o garanţie, în lipsa unei suplimentări bugetare, că vom scăpa de ţânţari prea curând.

Primăria Ploieşti are în derulare un acord-cadru cu un operator specializat pentru dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie, ceea ce înseamnă că, de la un an la altul, trebuie să semneze contracte subsecvente, astfel încât activitatea să aibă o continuitate. Până acum, în 2019, s-au făcut câteva stropri, la comanda municipalităţii, însă oricum nu suficient de multe, dacă e să judecăm după numărul de reclamaţii privind ţânţarii din oraş, a căror înmulţire a fost favorizată şi de precipitaţiile abundente din ultimele luni. Ultimul contract subsecvent tocmai a expirat, iar acum urmează să fie semnat unul nou, au anunţat reprezentanţii Regiei Autonome de Servicii Publice. Aceştia avertizează, însă, că bugetul rămas nu mai permite decât două, maxim trei stropiri.

Mai precis, în bugetul pe 2019, administraţia ploieşteană a avut trecută pentru aşa-zisul DDD suma de 3 milioane de lei, din care acum mai are la dispoziţie, conform calculelor prezentate de RASP, puţin peste 280.000 de lei. Mai mult, noul contract subsecvent propus va fi încheiat doar pentru o perioadă de o lună. "În momentul de faţă nu avem un contract valabil. Contractul a expirat pe 12 iulie, am primit asigurări că Primăria va semna un nou contract subsecvent cât de curând, sperăm ca mâine să îl avem. Oricum, nu prea mai sunt bani în buget. Ar fi nevoie, conform recomandărilor, să facem cinci treceri în luna iulie, pentru combaterea eficientă a ţânţarilor, însă banii rămaşi ajung doar pentru două treceri, maxim trei", a explicat directorul tehnic al RASP Ploieşti, Vasile Ionescu.

MAI MULTE DETALII AICI:

Primăria Ploieşti rămâne fără bani pentru serviciile publice. Probleme mari la transport, spaţii verzi, dezinsecţie sau iluminat

Notificare de la Electrica. Primăria Ploieşti va rămâne fără curent pentru iluminatul public

Cu mari probleme bugetare, după scăderea veniturilor şi creşterea cheltuielilor, Primăria Ploieşti riscă să intre într-un blocaj la mai multe servicii de utilitate publică, printre care şi dezinsecţia, alături de iluminatul public sau întreţinerea spaţiilor verzi. Numai pentru curentul de la iluminatul stradal, spre exemplu, municipalitatea are o datorie de circa 960.000 de lei către Electrica. Revenind la dezinsecţie, nici aici lucrurile nu stau deloc bine, cu alocarea de 3 milioane de lei pentru 2019 aproape să se epuizeze, în condiţiile în care, conform datelor prezentate de RASP, prin acordul-cadru cu operatorul administraţia locală s-a obligat că niciun contract subsecvent anual nu va fi mai mic de 6 milioane de lei.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.