Vineri, 19 Iulie 2019 15:05

VIDEO | Plângere la Poliţie privind străzile nemăturate şi cantităţile de deşeuri confirmate în acte de RASP ca fiind ridicate din Ploieşti

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a declarat vineri, în contextul unei crize a gunoaielor, că administraţia locală a trimis o sesizare la Poliţie privind posibile nereguli în activitatea Regiei Autonome de Servicii Publice, structura care, printre altele, trebuie să monitorizeze salubritatea oraşului. Edilul susţine că sunt mari suspiciuni cu privire la serviciile prestate de Rosal şi acceptate la plată de RASP, arătând că sunt străzi incluse de luni întregi în programul de canalizare dar care figurează ca fiind măturate frecvent sau că RASP a semnat pentru "cantităţi umflate în acte" când a fost vorba despre ridicarea de pe domeniul public a unor deşeuri.

Declaraţiile au fost făcute vineri, într-o conferinţă de presă organizată de Adrian Dobre la sediul Primăriei Ploieşti pe tema salubrităţii din oraş. Edilul a reclamat probleme atât în contractul pentru ridicarea gunoaielor, semnat prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor" Prahova, cât şi în cel pentru curăţenia căilor publice, semnat direct de municipalitate. Referitor la ridicarea deşeurilor de pe domeniul public, primarul a amintit că în această vară a demarat o campanie susţinută de strângere a gunoaielor abandonate şi a constatat că, după tot efortul, media deşeurilor ridicate a fost undeva la 30 de tone pe zi, cu maxime până la 50. În acest context, edilul reclamă că RASP a acceptat la plată, până de curând, cantităţi de până la 100 sau 150 de tone pe zi şi spune că, foarte probabil, acestea au fost "umflate" din pix, ajungându-se, implicit, la o prejudiciere a bugetului local. În acest context, el spune că "Primăria Ploieşti a transmis o sesizare către Poliţie, cu privire la cantităţile acceptate la plată de RASP".

"Şi Curtea de Conturi, la controlul recent, a constatat abateri la nivelul RASP. Sunt, de exemplu, străzi incluse în programul de canalizare, dar care apar în continuare în documentele Regiei ca fiind măturate frecvent. Uitaţi-vă pe Sudorului, Soveja, Alexandru cel Bun, Petru Muşat sau Vaslui, sunt străzi unde locatarii reclamă că nu pot intra şi inspectorii RASP confirmă că au fost măturate manual de Rosal", a adăugat primarul municipiului Ploieşti.

Anunţul vine într-un context mai amplu, în care Ploieştiul e sufocat de gunoaie, iar operatorul de salubritate şi autorităţile locale se acuză reciproc. Adrian Dobre s-a mai plâns, în timpul conferinţei de vineri, că Regia şi viceprimarii municipiului "s-au transformat în PR-ul operatorului" şi încearcă să ia apărarea firmei de salubritate. Vedeţi mai jos VIDEO cu declaraţia integrală!

PE ACEEAŞI TEMĂ:

ANALIZĂ | De ce e Ploieştiul plin de gunoaie. Ce spun autorităţile şi operatorul

VIDEO | În plin scandal al gunoaielor, RASP reclamă jocuri murdare ale primarului

O nouă reacție în criza gunoaielor. Rosal oferă detalii referitoare la contractul cu municipalitatea

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.