Marți, 23 Iulie 2019 11:21

Primăria Ploieşti scapă momentan de tăierea curentului. Alocare de fonduri pentru plata datoriei la Electrica

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pericol evitat, pentru moment! Ameninţate cu oprirea curentului furnizat de Electrica pentru iluminatul stradal, autorităţile ploieştene au alocat fonduri suplimentare în bugetul de iluminat public. Banii ajung doar pentru plata datoriei actuale, nu şi pentru a asigura continuitatea serviciului în următoarele luni.

Criza financiară cu care se confruntă Primăria Ploieşti, care în 2019 a înregistrat o scădere a veniturilor şi o creştere a unor cheltuieli de funcţionare, era să lase oraşul în beznă. După mai multe notificări de la Electrica, autorităţile locale au reuşit să găsească bani pentru stingerea datoriei. Astfel, în şedinţa de luni, Consiliul Local, forul legislativ al Ploieştiului, a aprobat o rectificare a bugetului local, prin care la capitolul dedicat iluminatului public a fost adăugată o sumă de 965.000 de lei. Este exact cât îi trebuia municipalităţii ca să stingă datotria acumulată la Electrica, iar rectificarea bugetară de luni vine în contextul în care, acum câteva săptămâni, furnizorul ameninţase cu oprirea curentului.

MAI MULTE DETALII AICI:

Din cauza restanţelor, Electrica lasă Primăria Ploieşti fără curent pentru iluminatul public. Notificare oficială

Primăria Ploieşti rămâne fără bani pentru serviciile publice. Probleme mari la transport, spaţii verzi, dezinsecţie sau iluminat

Suplimentarea de buget rezolvă pentru moment problema şi evită oprirea alimentării, însă în bugetul Ploieştiului mai rămân foarte puţini bani pentru continuarea activităţii în semestrul doi al acestui an, ceea ce înseamnă că, dacă nu vor mai fi noi rectificări, criza ar putea să reapară peste câteva luni. În aceeaşi situaţie se află mai multe servicii de utilitate publică, pentru care bugetele pe 2019 sunt subdimensionate, iar finanţările disponibile sunt pe cale să se epuizeze în această lună sau cel târziu în august.

Autorităţile îşi mai pun speranţa şi într-o rectificare a bugetului de stat. De altfel, prezenţi duminică la Ploieşti, la o acţiune politică, premierul şi ministrul de Finanţe au discutat despre acest subiect, anunţând că o rectificare va exista cu siguranţă, dar sumele urmează să fie stabilite după întâlniri cu reprezentanţii consiliilor judeţene şi ai primăriilor de municipii, oraşe şi comune. Detalii AICI.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.