Miercuri, 21 August 2019 16:31

Primarul Dobre a cerut ieşirea Ploieştiului din zona 2-6 din planul ADI pentru ridicarea deşeurilor

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a solicitat miercuri, în şedinţa Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriat pentru managementul Deşeurilor" Prahova, ieşirea municipiului din sectorul în care a fost repartizat şi includerea într-o zonă de sine stătătoare, astfel încât pe viitor, la următorul contract pentru ridicarea deşeurilor, localitatea să nu mai fie în situaţia de a avea un singur vot din 36, deşi are mai bine de două treimi din populaţia respectivului sector deservit de Rosal.

În baza master-planului judeţean pentru managementul deşeurilor, municipiul Ploieşti a fost inclus de ADI, când s-au ţinut licitaţiile pentru noii operatori, în zona 2. Ulterior, după mai multe proceduri de achiziţie, a avut loc o comasare cu zona 6, care cuprindea Valea Doftanei şi localităţile învecinate, astfel că s-a creat un sector cu peste 30 de localităţi, în cele din urmă câştigat la licitaţie de operatorul Rosal. În momentul de faţă, în aşa-zisa zonă "2-6", autorităţile ploieştene au, conform statutului ADI, un singur vot din 36. Asta a făcut, când a fost pusă în discuţie eventuala reziliere a contractului din cauza nerespectării programului de ridicare a deşeurilor, ca problemele din Ploieşti să nu "atârne" în balanţă, în contextul în care primarii altor localităţi din acelaşi sector au spus că la ei nu au fost probleme cu ridicarea deşeurilor. În urma acestor neînţelegeri, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a cerut oficial, la cea mai recentă şedinţă a asociaţiei, ţinută miercuri, ieşirea municipiului din zona 2-6.

"Astfel, nu vom mai depinde de voturile localităților membre A.D.I. și vom putea lua deciziile potrivite pentru Ploiești în privința salubrității. Solicitarea mea trebuie să fie aprobată de A.D.I. și de Consiliul Local", a scris Adrian Dobre pe reţeaua de socializare Facebook, unde a avut şi un mesaj pentru ploieşteniic are îi urmăresc activitatea online: "Revin cu rugămintea către dumneavoastră să împiedicăm aruncatul gunoiului la întâmplare! Vă reamintesc că am ajuns în această situație critică din cauza nerespectării graficului de colectare a gunoiului menajer de către Rosal (contract care nu este încheiat cu Primăria Municipiului Ploiești, ci cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova) și a celor care aruncă gunoiul la colț de stradă. Abandonarea deșeurilor menajere se sancționează cu amenzi între 500 - 2000 lei pentru persoane fizice și 1000-2500 lei pentru persoane juridice".

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.