Luni, 02 Septembrie 2019 11:09

Ploieștiul cere finanțare de aproape trei milioane de lei pentru o grădiniță nouă, pe str. Poștei

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Local Ploiești a aprobat, la finalul lunii august, proiectul privind construirea unei noi grădinițe cu program prelungit. Aceasta ar urma să funcționeze pe str. Poștei, nr. 23.

Practic, este vorba despre ridicarea unui nou imobil, la Grădinița nr. 38, una dintre cele mai solicitate și aglomerate din municipiu, care acum trei ani a ajuns la un pas de închidere deoarece, din cauza lipsei de spații, nu putea obține autorizația sanitară de funcționare.

Citiți și: Primaria Ploiesti a gasit o solutie pentru Gradinita 38. Vezi unde vor fi mutati copiii!

Abia un an mai târziu au început demersurile în vederea întocmirii documentației construirii unui nou imobil.

Citiți și: I-a venit rândul și Grădiniței nr. 38, din Ploiești. Municipalitatea lucrează la documentația pentru construirea unui nou imobil

În hotărârea aprobată de Consiliul Local Ploiești se face referire la un proiect în valoare de 6.223.202,68 lei, inclusiv TVA, reprezentând integral cheltuieli eligibile. Contribuția Primăriei Ploiești ar urma să fie 3.356.893,09 lei, aproape în totalitate pentru acoperirea cotei de 53,94% din cheltuielile eligibile.  Diferența va fi atrasă din fonduri europene, Prin Programul Operațional 2014 - 2020.

"Construirea Grădiniței de copii din str. Poștei nr. 23, care face obiectul prezentului proiect, se va realiza pe terenul liber existent în incinta actualei Grădinițe nr. 38 care funcționează într-o clădire care nu mai corespunde normelor actuale de securitate, eficiență energetică și protecția mediului, nu beneficiază de un loc dejoacă modern, dotările existente fiind minimale. Clădirea cu destinație de învățământ preșcolar va fi amplasată în intravilanul al Municipiului Ploiești pe str. Poștei nr. 23, zona centrală" se arată în documentele anexate hotărârii.

În cea mai ieftină variantă, grădinița ar urma să aibă parter, etaj și mansardă, spații și echipamente necesare persoanelor cu dizabilități, dar și un sistem care să includă cel puțin cinci panouri solare.

Intenția este ca, după construirea noii grădinițe, vechea clădire să fie dezafectată, specialiștii apreciind că aceea este improprie reabilitării și menținerii.

 

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.