Vineri, 06 Septembrie 2019 09:26

Surse: Autostrada Ploiești - Brașov, construită tot în parteneriat public - privat. Contractul ar putea fi semnat în mai puțin de o lună

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul nu ar fi renunța definitiv la planul de a construi autostrada Ploiești - Brașov în parteneriat public-privat, așa cm a anunțat premierul Viorica Dăncilă. Semnale în acest sens au fost date chiar de ministrul Transporturilor, acum două săptămâni. "Dacă chinezii nu se hotărăsc să semneze contractul și să se apuce să lucreze, atunci vom merge pe varianta spusă de doamna prim-ministru, care este mai rapidă. Săptămâna trecută am avut o discuție cu ei împreună cu domnul Ghizdeanu (Ion Ghizdeanu, președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, care, cu zero experiență în lucrări de infrastructură și zero parteneriate public-privat gestionate, a fost însărcinată de Guvern să negocieze contractul cu chinezii de la CCCC și turcii de la Markyol, n.r) și cu domnul Teodorovici și le-am dat termenul de 16 septembrie să se hotărască”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Citiți și:   Ce presupune declararea autostrăzii Ploiești - Comarnic - Brașov ca obiectiv strategic de interes național

Surse citate de g4media.ro dezvăluie că Executivul ia în calcul să semneze în cele din urmă contractul de parteneriat public – privat (PPP) cu asocierea chinezo – turcă pentru construirea autostrăzii și avansează și o dată la care s-ar putea parafa înțelegerea: 1 octombrie.

Asocierea dintre China Communications Construction Company și Makyol Insaat Sanayi Turizm a fost aleasă de Compania Națională de Prognoză, pentru negocieri.

Această variantă ar implica, după inaugurarea autostrăzii, aplicarea unei taxe de 6,3 euro/100 kilometri, mai scrie g4media.ro.

Citiți și:  Dăncilă, luată la rost la biserică, de un localnic din satul Breaza, pe tema autostrăzii Comarnic - Brașov:  "Cum aţi venit de la Bucureşti?"

Autostrada a fost împărțită în trei sectoare: Sector 1 – Ploiești-Comarnic, km 0+000 – km 48+600, Sector 2 – Comarnic-Predeal, km 48+600 – km 84+800, Sector 3 – Predeal- Braşov (Cristian), km 84,4 – km 106,2 km. SIngurul troson unde au început lucrările este cel dintre și Cristian, cu 6,3 km-autostradă și 3,7 km -drum naţional la 4 benzi cu separator median, pe care asocierea Alpenside – Specialist Consulting lucrează încă din luna mai.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.