Miercuri, 11 Septembrie 2019 15:02

Contract de peste 15,5 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate și proiectul drumului de mare viteză Ploiești - Buzău

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Ministerul Transporturilor au semnat un act adițional la Contractul de Finanțare încheiat pe 14 mai 2018, pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru drum de mare viteză Ploiești-Buzău. Modificările se referă la durata de implementare și valoarea proiectului.

Astfel, conform actului adițional, ”perioada de implementare a Proiectului este de 28 luni, respectiv între 12.11.2018 și 28.02.2021 la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor”.

În ceea ce privește valoarea contractului de finanțare, totalul este de 15.512.642,24 de lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, în procent de 85%, este de 11.194.835,51 de lei, iar cofinanțare este de 1.975.559,21 lei.

Mai interesante sunt discuțiile purtate pentru alegerea traseului viitorului drum de mare viteză Ploiești - Buzău. Într-o ședință derulată la Ploiești, la începutul lunii august, se discuta despre nu mai puțin de șase variante, inclusiv una care, în contradicție cu principiul care ar sta la baza implementării acestui proiect, propune o rută care ar urma să ocolească prin Urziceni și care ar urma să aibă o lungime de 90 de kilometri, față de nici 73 de kilometri, lungimea maximă a drumului în celelalte variante luate în calcul.

Citiți și: România dă 15 milioane de lei pe documentaţia pentru un drum expres Ploieşti-Buzău care ar putea să treacă prin Urziceni

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.