Luni, 16 Septembrie 2019 10:45

O nouă rectificare bugetară pentru primăriile din ţară, aşteptată în această săptămână

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăriile din Prahova urmează să primească aproape 50 de milioane de lei, în următoarele zile, de la bugetul de stat, printr-o rectificare aşteptată să fie aprobată în această săptămână.

Guvernul pregăteşte o nouă rectificare a bugetului de stat, care, după dezamăgirea din vară, când Executivul a alocat sume de ordinul miilor de lei, ar urma să aducă de această dată alocări ceva mai consistente. Aprobarea e aşteptată în această săptămână, au anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean, care au mai precizat şi că vor amâna propria rectificare de buget, în aşteptarea cifrelor oficiale. Potrivit aceloraşi informaţii, în Prahova ar urma să ajungă între 40 şi 50 de milioane de lei.

Cel mai bine va sta municipiul Ploieşti, care ar urma să primească aproape 7 milioane de lei. La „seceta” actuală, această alocare se va dovedi extrem de utilă pentru municipalitate, însă e genul de situaţie în care un ochi râde şi altul plânge, în contextul în care Primăria solicita nu mai puţin de 70 de milioane de lei. Este vorba despre suma care, potrivit calculelor făcute de primarul Dobre, nu se mai regăseşte în acest an la veniturile bugetului Ploieştiului în comparaţie cu anul trecut, după modificarea formulei de calcul privind alocările de la bugetul de stat.

În mediul rurural, cel mai bine ar urma să se plasezeze comuna Poienarii Burchii, unde ar urma să ajungă, prin această rectificare, circa 2,4 milioane de lei. În rest, multe dintre alocări sunt undeva în jurul sumei de 500.000 de lei, cu toate că vor rămâne şi mai multe localităţi, inclusiv unele sărace, fără niciun fond alocat.

Această rectificare vine pentru echilibrarea bugetelor locale, după ce, în vară, foarte mulţi primari din Prahova au trăit o deziluzie de proporţii, trezindu-se la precedenta rectificare cu alocări de câteva mii de lei, suficiente cel mult pentru achitarea a două-trei salarii.

În aşteptarea noii rectificări, Consiliul Judeţean îşi amână propriul proiect de buget. „Intenţionam să mai ajutăm şi noi cu fonduri primăriile din Prahova, proiectul de hotărâre urma să intre pe ordinea de zi săptămâna viitoare (n.r. săptămâna aceasta), însă am decis să aşteptăm să vedem ce sume vor fi alocate de către Guvern şi apoi să oferim şi noi fonduri către primăriile care mai au nevoie”, ne-a declarat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader. Acesta a declarat că pe lista beneficiarilor de fonduri de la bugetul judeţului se va număra şi Primăria Ploieşti, căreia oficialii CJ i-au promis 10 milioane de lei pentru a susţine subvenţia la termoficare din viitorul sezon rece.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.