Vineri, 18 Octombrie 2019 14:46

Protest al angajaţilor din transportul public ploieştean. Ce declară conducerea TCE

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai mulţi angajaţi ai Transport Călători Express Ploieşti au protestat, vineri, în faţa Primăriei, nemulţumiţi de situaţia financiară a firmei de transport în comun a municipalităţii. Conducerea societăţii spune că ştie problemele şi caută în continuare soluţii alături de Primărie şi Consiliul Local, dar că „rezolvarea nu depinde numai de autorităţile locale”.

Contactat de reporterii „Telegrama” în urma declanşării protestului, directorul TCE Ploieşti, Alexandri Nicolae, a declarat că sunt făcute demersuri pentru obţinerea unor noi sume de la bugetul local. „Nu am fost informat oficial cu privire la acest protest derulat de sindicatul mai mic din cadrul societăţii, dar desigur că ştiu revendicările oamenilor. Ei sunt nemulţumiţi că salariile se dau în mai multe tranşe, nu se plătesc la timp, le-am explicat că acest lucru se întâmplă din cauza lipsei disponibilităţilor financiare şi că de fiecare dată am încercat să plătim cât mai rapid şi să nu existe întârzieri mai mari de trei-patru zile. Mai sunt şi alte revendicări care nu ţin neapărat de contractul colectiv de muncă, iar angajaţii sunt îngrijoraţi şi cu privire la starea generală a societăţii, este un lucru cunoscut. Încercăm alături de Consiliul Local şi Primărie să rezolvăm aceste probleme, care nu mai ţin numai de autorităţile locale. Ştim cu toţii problema lipsei de fonduri în administraţie, care e generalizată în toată ţara”, ne-a declarat Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploieşti.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Protest al angajaţilor TCE Ploieşti în faţa Primăriei. Ce reclamă oamenii

Pentru viitorul apropiat, o soluţie ar putea veni de la bugetul local al Ploieştiului. De altfel, într-o şedinţă a Consiliului Local programată pe 21 octombrie urmează să fie discutată o rectificare, prin care TCE să primească fonduri aferente subvenţiei pentru transportul public. Separat, societatea mai aşteaptă şi 7 milioane de lei de la Primărie în urma unui litigiu, dar această sumă nu va fi plătită mai devreme de 2020. „Luni este programată o rectificre de buget, pentru a asigura sumele necesare acoperirii gratuităţii de care beneficiază elevii şi pensionarii. Din discuţiile pe care le-am avut astăzi în Primărie,vor fi acoperite integral lunile octombrie şi noiembrie şi parţial luna decembrie, urmând ca spre finalul anului să mai existe o rectificare. Referitor la litigiul câştigat de noi cu Primăria, am primit în acest an suma de 4 milioane de lei, iar diferenţa, de 7 milioane, urmează să fie introdusă în bugetul anului viitor şi plătită eşalonat”, a mai precizat directorul Transport Călători Express Ploieşti.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.