Miercuri, 23 Octombrie 2019 15:10

Scandal în comisia de patrimoniu privind mutarea vânzătorilor din centrul Ploieştiului

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Decizia autorităţilor ploieştene de a transforma zona tarabelor de cărţi şi flori din centrul municipiului într-una dedicată teraselor de alimentaţie publică îi nemulţumeşte pe comercianţii de aici, care reclamă că, în ciuda investiţiilor făcute de-a lungul timpului, riscă să rămână pe afară. Reprezentanţii lor au venit miercuri în şedinţa comisiei interne de patrimoniu din Consiliul Local, o şedinţă extrem de "încinsă", dar încheiată cu promisiunea că vânzătorii vor primi alte spaţii, tot în centrul Ploieştiului.

Măsura de schimbare a destinaţiei acestei zone a fost luată de luni bune de autorităţile locale. De altfel, la finalul verii, comercianţii de la tarabele din Piaţa Nichita Stănescu au şi primit notificări pentru eliberarea spaţiilor. Decizia este apreciată de mulţi ploieşteni, care spun că municipiul ar putea să aibă în sfârşit o piaţă centrală, cu terase şi restaurante, apropiată de cele din Braşov, Sibiu sau Timişoara, dar şi contestată de mulţi, care reclamă că pentru asta au fost "sacrificaţi" vânzătorii de cărţi, într-un oraş căruia cu siguranţă nu i-ar strica un pic mai multă cultură.

În şedinţa de miercuri a comisiei de patrimoniu, una cu scandal, reprezentanţii vânzătorilor au cerut prelungirea contractelor, în contextul în care momentan nici măcar nu există acorduri pentru realizarea teraselor pe respectivul amplasament. Li s-a răspuns că există o licitaţie în derulare, iar singura promisiune pe care au primit-o a fost că vor obţine spaţii tot într-o zonă cu vad, aproape de Halele Centrale, între Parcul Toma Socolescu şi Palatul Culturii. Au fost discuţii aprinse nu numai cu privire la amplasament, dar şi la cheltuielile aferente.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Primăria Ploiești organizează licitație pentru spațiile comerciale din centrul Ploieștiului - pasajul pietonal Nichita Stănescu

"Sunt discuţii pentru a crea un spaţiu pietonal care să deservească ploieştenii, cu o cafenea, o cofetărie, o gelaterie, pentru a simţi că este într-adevăr o piaţă centrală. Se caută soluţii pentru relocarea tarabelor de cărţi şi flori, pentru a nu întrerupe activitatea comercianţilor de aici, dar li s-a cerut să îşi modernizeze spaţiile de vânzare. Reprezentanţii comisiei s-au gândit la trotuarul lateral al Parcului Toma Socolescu, în vecinătatea parcării de taxiuri. Pentru spaţiul din zona actualelor tarabe există o licitaţie în derulare, deschiderea ofertelor fiind programată pe 13 noiembrie. Toţi comercianţii trebuie să înţeleagă că oraşul trebuie să se modernizeze", a declarat viceprimarul Cristian Ganea, prezent la discuţiile din comisia de patrimoniu a Consiliului Local Ploieşti.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.