Miercuri, 23 Octombrie 2019 15:55

Licitaţie pentru modernizarea a 3 drumuri din Prahova, într-un proiect european de peste 100 de milioane

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Modernizare pe Drumul Vinului! Consiliul Judeţean Prahova a lansat licitaţia pentru selecţia firmei care va lucra pe trei drumuri judeţene din zona de est, în cadrulunui proiect european de peste 100 de milioane de lei. În scurt timp urmează să fie lansată o procedură similară şi pentru o şosea din partea opusă a judeţului, au mai anunţat autorităţile.

Preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a anunţat în această săptămână începerea licitaţiei pentru modernizarea drumurilor judeţene 102K, 102D şi 100C, care traversează zece localităţi şi asigură conexiunea rutieră spre Ialomiţa. Acestea sunt incluse într-un proiect european despre care autorităţile din Prahova discută de peste trei ani. "Intrăm în linie dreaptă cu unul dintre cele mai mari proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere din județul nostru! Până la finalul acestui an, Consiliul Județean Prahova va parafa contractul pentru crearea unei infrastructuri rutiere moderne în zona de sud-est a județului nostru. Zece localități străbătute de drumurile județene 102K, 102D și 100C, mă refer aici la comunele Baba Ana, Ciorani, Ceptura, Fîntînele, Fulga, Sălciile, Vadu Săpat, Tomșani și din orașele Mizil și Urlati, vor avea drumuri modernizate, după finalizarea unuia dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din ultimii ani, care va îmbunătăți legătura rutieră cu județul Ialomița. Finanțat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, proiectul de modernizare are o valoare de execuție a lucrărilor evaluată la peste 100 de milioane de lei, bani care vor fi folosiți pentru refacerea structurii drumurilor, a podurilor și a podețelor pe o lungime de circa 40 de kilometri", a declarat Bogdan Toader, preşedintele COnsiliului Judeţean.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Opt contracte de finanţare de la UE, semnate la Ploieşti de ministrul Dezvoltării

Parteneriat între Consiliul Judeţean şi 10 primării din Prahova, pentru un amplu proiect din fonduri europene

Finanțare de peste 100 de milioane de lei, în Prahova, pentru asfaltarea mai multor drumuri județene

"În paralel, în zona opusă a județului nostru, un proiect similar va rezolva problemele de infrastructură rutieră pe DJ 720, drumul județean ce pornește din DN1 în zona Florești, trece prin Filipeștii de Pădure și apoi continuă în județul Dâmbovița", a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.