Miercuri, 23 Octombrie 2019 16:33

32 de ploieşteni merg la Paris, pe banii Primăriei, să caute eroi

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Derulat de Primăria Ploieşti în 2018, cu ocazia centenarului Marii Uniri, concursul "Caută eroii la tine acasă" ajunge acum la momentul recompensei. Peste 30 de elevi din municipiu, premianţi în cadrul proiectului, urmează să beneficieze de o excursie la Paris. Ei vor fi însoţiţi, potrivit surselor noastre, de consilierul personal al primarului Dobre, Eugen Prună, cel care a coordonat proiectul.

Deplasarea în capitala Franţei a stârnit deja controverse în administraţia locală, mulţi contestatari întrebându-se, din start, ce legătură este între titlul proiectului, care îndeamnă la căutarea de eroi "la tine acasă", şi o plecare peste hotare. Sunt controverse şi cu privire la sumele alocate, oricum diminuate de către Consiliul Local la începutului anului, într-o şedinţă în care au fost tăiate fonduri de la majoritatea evenimentelor culturale din Ploieşti. Practic - reclamă contestatarii - municipalitatea se chinuie să găsească bani pentru serviciile publice, are investiţiile la minim, dar găseşte fonduri ca să trimită 32 de persoane la Paris.

Şi mai sunt controverse şi cu privire la componenţa delegaţiei. Potrivit surselor din Primărie, pe lista propusă apare şi Eugen Prună, consilierul personal al primarului Adrian Dobre, revenit pe post, din ce-am auzit, la câteva zile după ce demisionase, mai bogat cu vreo zece mii de lei, bani pentru concediile neluate. Până la urmă, dacă tot n-a apucat omul să-şi ia concediu, parcă merită şi el o deplasare la Paris, nu? Totuşi, explică aceleaşi surse, consilierul Prună, venit în administraţia locală după ce a fost profesor de istorie la Colegiul "Cuza", a fost cel care a propus organizarea acestui concurs în anul centenarului şi a coordonat proiectul.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.