Marți, 12 Noiembrie 2019 13:56

Protest evitat. Sindicaliştii şi conducerea TCE Ploieşti au semnat noul contract colectiv de muncă

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După o perioadă tensionată, cu negocieri şi medieri eşuate, conducerea Transport Călători Express Ploieşti şi sindicatul reprezentativ din cadrul firmei de transport public a municipalităţii au semnat noul contract colectiv de muncă, evitând astfel o grevă generală care ameninţa societatea.

Pentru ploieşteanul de rând, semnarea acestui acord reprezintă un semnal că ameninţarea unei greve care să paralizeze transportul public a fost evitată, asta în contextul în care vechiul contract expirase undeva la mijlocul anului, iar legea le dă dreptul sindicaliştilor să declanşeze conflictul de muncă atâta vreme cât nu există semnat un contract colectiv.

Directorul TCE Ploieşti, Alexandri Nicolae, a declarat că, în urma negocierilor, i-a convins pe sindicalişti să renunţe la o parte din pretenţiile financiare. "Am ajuns la o înţelegere, noul contract colectiv de muncă a fost semnat şi va intra în vigoare de la 1 ianuarie. A fost o negociere, am cedat şi eu, au cedat şi sindicaliştii. În privinţa pretenţiilor salariale, ei au mult mai puţin decât până acum, au acceptat în final, înţelegând situaţia", a declarat directorul TCE Ploieşti, Alexandri Nicolae, întrebat ce aduce în plus acest contract colectiv pentru salariaţi.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.