Miercuri, 13 Noiembrie 2019 12:23

Andrei Volosevici urmăreşte proiectele administraţiei ploieştene: Cheltuielile Primăriei cresc de 30 de ori!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Fost primar al municipiului Ploieşti între 2008 şi 2012 şi senator în mandatul 2012-2016, Andrei Volosevici a transmis marţi un mesaj reprezentanţilor Primăriei şi Consiliului Local, solicitând o analiză mai atentă asupra unor proiecte europene la care contribuţia administraţiei locale e prognozată să crească de la 2% la aproape 70%. Fostul edil anunţă că va urmări foarte atent proiectele municipalităţii în următoarea perioadă.

Proiectele respective, puse miercuri în dezbaterea Consiliului Local, vizează construirea din fonduri europene a două grădiniţe noi. Dacă, iniţial, contribuţia Primăriei era estimată la 2%, între timp au apărut modificări privind criteriile de eligibilitate, care ar obliga municipalitatea să plătească până la 70%. "Sunt un susţinător al dezvoltării infrastructurii preşcolare, ideal prin fonduri europene, dar consider imensă contribuţia financiară a bugetului local, în acest caz, şi puţin sustenabilă în viitoarele bugete. Vă propun să analizaţi această situaţie şi să luaţi în calcul şi alte variante posibile", a transmis fostul primar, într-un mesaj publicat marţi seară pe pagina sa de Facebook.

"Am hotărât ca de astăzi să încep să va exprim punctul de vedere faţă de anumite proiecte administrative din Ploieşti. Adresez pe această cale o rugăminte respectuoasă membrilor Consiliului Local Ploieşti şi executivului Primăriei cu privire la posibilitatea de a proroga şi reanaliza proiectele de hotărâre supuse dezbaterii mâine (n.r. miercuri), 13 noiembrie, ce au ca obiectiv construirea a două grădiniţe în Ploieşti. În luna decembrie a anului 2018, prin hotărâri adoptate de Consiliul Local, ce au aprobat indicatorii tehnico-economici ai celor două grădiniţe şi accesarea fondurilor europene pentru aceste obiective, s-a stabilit o contribuţie financiară a Primăriei de 2% din valoare, mai exact, 330.442,7 lei pentru obiectivul din Aleea Strunga, respectiv 326.795,13 lei pentru obiectivul situat în Bulevardul Petrolului.
Proiectele de hotărâre de mâine, care modifică în plus şi indicatorii tehnico-economici (pentru considerente pe care nu le înţeleg) stabilesc contribuţia Primăriei, deci obligaţia financiară pentru următorii ani, la aproximativ 70% din valoare, adică de aproximativ 30 de ori mai mult, respectiv 9.608.435 lei pentru obiectivul din Aleea Strunga şi 9.737.391 lei pentru obiectivul din Bulevardul Petrolului, reprezentând o diferenţă de aproximativ 18.688.000 lei faţă de proiectele iniţiale", a mai explicat Andrei Volosevici.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.