Miercuri, 20 Noiembrie 2019 15:30

Primăria Ploieşti i-a cerut constructorului de la "podul de lemn" să redeschidă strada Depoului şi să grăbească lucrările

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Autorităţile ploieştene au analizat, miercuri, situaţia lucrărilor la noul pod peste calea ferată de lângă Gara de Sud, ridicat în locul aşa-zisului "pod de lemn", notificând firma executantă să redeschidă circulaţiei strada Depoului. Referitor la graficul de execuţie, părerile în Primărie sunt împărţite, finalizarea lucrărilor fiind aşteptată undeva în primăvara anului viitor.

Preşedintele Comisiei pentru organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, circulaţie rutieră din Consiliul Local Ploieşti, Robert Vîscan, a declarat miercuri pentru "Telegrama", la finalul unei şedinţe a acestei comisii, că autorizaţia care fusese emisă pentru închiderea străzii Depoului a expirat, iar reprezentanţii firmei executante au fost chemaţi la discuţii şi informaţi că trebuie să redeschidă şoseaua. Până acum, de săptămâni bune, în această zonă au existat restricţii de trafic, cu toate că au existat zile întregi în care nu au lucrat utilaje grele în dreptul străzii Depoului, cea care asigură accesul spre Gara de Sud din Ploieşti. Consilierul local a mai precizat că executanţii au transmis o adresă prin care solicită prelungirea restricţiilor rutiere, însă până la soluţionarea ei de către Primărie li s-a pus în vedere să redeschidă strada, măcar pe o bandă.

Referitor la ritmul lucrărilor, părerile în Primărie sunt împărţite. Viceprimarul Cristian Ganea a solicitat, tot miercuri, ca firma contractată pentru demolarea vechiului pod şi construirea celui nou să crească ritmul. "Nu înţeleg de ce acea stradă stă blocată de atât de mult timp, sunt foarte multe reclamaţii din partea ploieştenilor pe această temă. Am convocat o nouă şedinţă vineri, în care voi solicita să fie lăsată liberă strada Depoului şi să fie urgentate lucrările. Există o întârziere de o săptămână faţă de graficul stabilit de constructor, dar întârzierea reală este mult mai mare", a declarat Cristian Ganea.

De cealaltă parte, primarul Adrian Dobre spune că lucrările sunt înaintea graficului. "Le-am impus, pentru urgentarea lucrărilor, un nou grafic. Faţă de acest grafic accelerat ei au o întârziere de o săptămână, dar faţă de graficul general ei sunt mai avansaţi. Termenul de finalizare a lucrărilor este în primăvara lui 2020", ne-a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti. Într-o postare pe pagina oficială de Facebook făcută acum aproape o lună şi jumătate, edilul promitea verificări săptămânale pe şantierul noului "pod de lemn", pentru a se asigura că "că nu vom mai avea întârzieri". "Voi face aceste verificări săptămânal pentru a mă asigura că nu vom mai avea întârzieri în program. Structura metalică trebuie montată până la sfârșitul acestui an, iar podul finalizat la începutul anului viitor, conform constructorului. Construcția acestui pod este parte a strategiei de dezvoltare a zonei de sud vest și în strânsă legătură cu proiectul pe fonduri europene prin care vom asigura un nou acces între Gara de Sud și Gara de Vest (include și reabilitarea piețelelor gărilor).", afirma pe 9 octombrie primarul Ploieştiului, după o vizită făcută la Câmpina, acolo unde sunt create elementele de structură metalică folosite la noua pasarelă.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.