Joi, 21 Noiembrie 2019 15:06

FOTO | Gardurile din Ploieşti, transformate în opere de artă | PROIECT

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Autorităţile ploieştene pregătesc un proiect inedit, de modernizare a gardurilor mai multor clădiri publice, de la unităţi de învăţământ la spitale, pe un concept relativ nou în România, de "expoziţii în aer liber", cu un model inspirat din portofoliul unei firme de publicitate stradală care a mai lucrat în Brăila sau Buzău.

Inspiraţi din alte proiecte de acest gen derulate în ţară în ultimii doi ani, reprezentanţii Primăriei se gândesc să modernizeze gardurile mai multor clădiri din patrimoniul municipalităţii, de la sediul Poliţiei Locale şi până la noua Casă a Căsătoriilor. Autorităţile au luat legătura cu o firmă specializată, care a mai derulat lucrări similare în alte municipii. Conceptul include montarea unor panouri cu imagini reprezentative, puse în valoare prin sisteme de iluminat arhitectural inteligente, care nu numai să înfrumuseţeze gardurile respective, adesea degradate, dar şi să le transforme în lecţii de istorie sau de-a dreptul galerii de artă în plină stradă. În Buzău, spre exemplu, gardul unei unităţi militare situate la intrarea dinspre Ploieşti a fost cosmetizat în 2018, cu ocazia centenarului Marii Uniri, aici fiind amplasate panouri cu imagini din istoria Armatei Române, în timp ce la Brăila au intrat în acest an în reabilitare gardurile unor cimitire.

La Ploieşti, în acest proiect ar putea fi incluse colegiile "I.L. Caragiale" şi "Jean Monnet", pe gardurile cărora ar putea să apară imagini de epocă sau fotografii ale unor personalităţi culturale, Spitalul de Pediatrie, unde gardul ar putea fi "înveselit" cu imagini viu colorate, sediul Poliţiei Locale, sediul Serviciului de Evidenţa Persoanelor, Şcoala "Sf. Vasile" şi Cimitirul Eroilor, de la Bolovani, a anunţat Cristian Ganea, viceprimarul municipiului.

Viceprimarul Ganea a declarat pentru "Telegrama" că e în discuţii pentru implementarea unui proiect de acest gen şi că îşi doreşte ca acesta să fie bugetat şi demarat în 2020.

(Foto: zarr.ro)

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.