Miercuri, 27 Noiembrie 2019 16:15

GALERIE FOTO | Condiţii mizerabile pentru sportivii și angajații de la CS Petrolul Ploieşti

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Situație critică la Clubul Sportiv „Petrolul” Ploiești! Sindicatul Naţional Sport şi Tineret a atras atenţia cu privire la condiţiile mizerabile în care se desfăşoară activitatea sportivilor şi antrenorilor, în imobilul care găzduieşte sediul clubului.

Într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook, sindicatul reclamă că "pentru mulți dintre angajații din subordonatele MTS și din federațiile sportive naționale, conceptul de «condiții de muncă» precum și «asigurarea securității şi sănătatii salariaţilor» în toate aspectele legate de muncă se apropie de limita abstractului, nefiind materializate într-un mediu de lucru decent". "Uitați de Ministerul Tineretului și Sportului-România, salariații și sportivii de la Clubul Sportiv «Petrolul» Ploiești sunt obligați să își defășoare activitatea într-un loc care arată deplorabil, ruinat de trecerea timpului și de lipsa totală de investiții/reparații, cu igrasie și tencuieli desprinse de pereți, fără apă caldă, cu tavane care se pot prăbuși în orice moment peste sportivi și din care cad zilnic bucăți. Grupurile sanitare sunt sub orice critică, WC-uri turcești model anii 60, fără geamuri", se arată în mesaj.

"Indignarea lor este pe deplin întemeiată, pentru că pușcăriașii au condiții mult mai bune decât angajații și sportivii care își desfășoară activitatea la CS Petrolul Ploiești. Adevărul e că MTS nu dă niciun ban pe munca lor, nu manifestă nici măcar înțelegere și respect, doar cinism, incompetența și dezinteres. Nu li se răspunde la adrese, nu le sunt alocate fonduri deși, la ultimele rectificări, guvernul a găsit sume neutilizate și a luat bani înapoi de la minister. Practica ministerului de resort este aceea, deja generalizată, de a nu răspunde la solicitări, de a ignora, de a ascunde realitatea, ca și cum dacă ar nega starea de fapt, ea ar putea să dispară în neant. Un dram de adevăr este, puțin câte puțin sportul dispare! Și aceasta pentru că ministerul, ca ordonator principal de credite, și-a încălcat cu bună știință obligația legală de administrare, ocrotire și păstrare în cele mai bune condiții a patrimoniului său, al nostru!", mai reclamă sindicaliştii.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.