Marți, 03 Decembrie 2019 14:45

VIDEO | Ministrul Tineretului, în vizită la CS Petrolul: "Situaţia nu mai trebuie să continue în felul în care am găsit-o aici"

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Noul ministru al Tineretului şi Sportului, Marian Ionuţ Stroe, a vizitat marţi Clubul Sportiv Petrolul Ploieşti, după apelul lansat de sindicalişti, care arătau condiţiile dezastruoase în care se derulează activitatea sportivilor. Însoţit de primarul Ploieştiului şi de reprezentanţii clubului, ministrul a promis o expertiză tehnică a imobilului şi fonduri pentru reparaţii sau, după caz, construirea unei noi săli de gimnastică, în scenariul în care expertiza va propune cheltuieli de consolidare prea mari, Stroe arătând şi că Primăria Ploieşti ar fi trebuit să facă investiţii în clădire, în timp ce primarul s-a plâns din cauza bugetului local tot mai sărac.

Vizita, făcută marţi, vine după ce Stroe trimisese corpul de control din Minister să verifice situaţia de la CS Petrolul. Îngrijorat că ar putea fi nevoie de relocarea sportivilor, ministrul a venit să vadă personal situaţia, înainte de finalizarea raportului, anunţând că a găsit multe lipsuri, dar cel puţin nu e nevoie de evacuare. "Starea în care se găseşte această sală este improprie performanţei, antrenamentelor şi activităţii sportive. Este motivul pentru care n-am mai aşteptat raportul corpului de control, probabil că miercuri vom avea concluzii clare, dar am preferat să vin astăzi aici pentru a găsi soluţii. Mult mai important decât cauzele trecutului, vinovăţiile unora sau altora, este să găsim soluţii. Am cunoscut situaţia prin intermediul presei, dar până la urmă niciodată nu e prea târziu. Am discutat cu autorităţile locale şi reprezentanţii clubului despre găsirea unor soluţii imediate, am încercat să găsim posibilitatea relocării activităţii de gimnastică în altă locaţie, dar din păcate oraşul Ploieşti nu dispune de o sală adecvată cerinţelor acestui sport. Prin urmare, vom încerca să remediem situaţia existentă de aici", a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, care a precizat că "efortul financiar pentru repararea unei săli de sport de dimensiunea aceasta este unul minim dacă este să ne raportăm la tradiţia, la performanţa şi la oamenii care sunt aici şi ţin în viaţă, cu eforturi, un sport care, din păcare, în România are foarte mult de suferit".

Ministrul şi primarul au fost însoţiţi în sala de antrenament de către fosta campioană Corina Ungureanu, coordonatoarea secţiei de gimnastică de la club, care a explicat că sunt probleme cu infiltraţiile şi lipsa apei calde, dar cel puţin din punct de vedere al dotărilor sportive sala actuală este pusă la punct.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

GALERIE FOTO | Condiţii mizerabile pentru sportivii și angajații de la CS Petrolul Ploieşti

La rândul său, primarul Adrian Dobre a anunţat că administraţia locală va comanda o expertiză tehnică, din care să reiasă ce lucrări sunt necesare. Mai departe, în funcţie de costurile estimate, autorităţile vor lua decizia dacă vor investi pentru repararea sălii şi a spaţiile de cantonament sau vor construi una nouă.

Referitor la lipsa investiţiilor din ultimii ani, primarul s-a plâns că a existat o situaţie juridică neclară, cu clădirea în proprietatea administraţiei locale şi terenul în proprietatea statului, invocând o hotărâre de Guvern de acum vreo zece ani, amintind totodată şi că "municipalitatea a suferit în ultimii doi ani tăieri drastice de buget". Primul argument a fost contrazis de ministru, care a declarat, în timpul vizitei, că "situaţia juridică neclară nu afectează în niciun fel investiţiile în imobil". Pentru refacerea clădirii, Marian Ionuţ Stroe a mai declarat că sunt şanse mari pentru o intervenţie prin Compania Naţională de Investiţii din subordinea Ministerului Dezvoltării, care are în derulare un program dedicat sălilor de sport.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.