Joi, 05 Decembrie 2019 13:55

Primăria Ploieşti se laudă cu un festival organizat de o firmă privată. Cum a ajuns aceasta să ţină "Orăşelul Copiilor"

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea Parcului Municipal Vest, structură a Primăriei Ploieşti, a încheiat o convenţie cu o firmă privată, pentru organizarea unui festival în incinta parcului, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Intitulat "Decembrie în culori", evenimentul aduce în parc mai mulţi comercianţi de produse alimentare, băuturi calde şi produse artizanale, plus celebrele comedii specifice Orăşelului Copiilor. Este şi motivul pentru care festivalul a fost repede confundat cu tradiţionalul Orăşel sau cu Târgul de Crăciun, confuzie alimentată în primul rând de Primăria Ploieşti, în toate comunicările oficiale pe această temă. Confuzie care a generat şi un scandal mediatic în aceste zile.

Scandalul a izbucnit după ce un comerciant s-a plâns că nu a primit spaţiu de la autorităţile locale în interiorul Orăşelului Copiilor. I s-a răspuns că se ocupă o firmă privată, nu a primit prea multe informaii suplimentare, iar omul a început să protesteze, făcând şi o sesizare la redacţia Observatorul Prahovean. În timp ce vocifera, comerciantul a fost bruscat de către un bărbat aflat în zona comediilor, care l-a împins pe el şi pe o femeie care filma întâmplarea. Ulterior, în zonă a ajuns un echipaj de Poliţie, care a discutat cu bărbatul în cauză şi cu reprezentanţii parcului, potrivit relatării Observatorul Prahovean.

Directorul Parcului Municipal Vest, Donald Constantin, spune că, înainte de sosirea presei în zonă, protestatarul îi adresase mai multe injurii şi ameninţări. Directorul a povestit şi cum a ajuns societatea respectivă să organizeze un eveniment în incinta parcului, explicând că totul s-a făcut legal, că există toate avizele şi autorizaţiile şi că respectiva convenţie a fost încheiată pe baza tarifelor aprobate de Consiliul Local, în condiţiile în care organizarea de evenimente este una dintre foarte puţinele activităţi din care structura administraţiei locale poate încasa bani. "Omul respectiv a fost foarte violent, m-a ameninţat pe mine şi mi-a ameninţat familia. Bănuiesc că tot el a chemat presa, iar când au ajuns jurnaliştii aici s-a transformat în victimă. El nu a fost agresat, a fost dat afară din perimetrul în care se lucra la montarea utilajelor respective. În al doilea rând, Poliţia nu a venit pentru aşa-zisul incident, echipajul respectiv a venit pentru a verifica perimetrul, înainte de deschiderea evenimentului", a declarat Donald Constantin pentru "Telegrama".

Tarif fix aprobat de Consiliul Local

Donald Constantin dezminte acuzele privind o presupusă lipsă de transparenţă, afirmând că respectiva societate a fost singura care a depus o solicitare pentru organizarea unui eveniment în această perioadă şi că nu putea să ţină o licitaţie, cât timp are un tarif fix aprobat de forul legsilativ local. "Conform reglementărilor, ţinând cont că parcul a fost amenajat printr-un proiect european, există unele restricţii privind activităţile care pot fi organizate aici. Consiliul Local a aprobat tarife doar pentru câteva activităţi, pentru folosirea terenurilor de sport, parcări, patinoar şi organizarea de evenimente. Sunt tarife fixe, nu am ce să negociez sau să licitez eu. A fost depusă o singură solicitare, pentru organizarea unui eveniment, nu pentru închirierea de spaţii, aşa cum ar fi putut crede unii comercianţi. În cadrul festivalului respectiv, societatea îşi poate amplasa mese şi scaune, se poate desfăşura, cât timp respectă legea", a declarat Donald Constantin.

La rândul său, administratorul societăţii a explicat că a venit alături de şapte societăţi partenere, toate cu autorizaţiile şi avizele la zi şi case de marcat, pentru a organiza un festival, care nu are legătură nici cu Orăşelul Copiilor, nici cu Târgul de Crăciun.

În paralel, Primăria Ploieşti derulează o serie de acţiuni în Parcul Municipal Vest cu ocazia sărbătorilor de iarnă, acesta fiind, dincolo de toate comunicatele de presă în care autorităţile au menţionat explicit "Orăşelul Copiilor" şi "Târgul de Crăciun", şi motivul pentru care s-a produs o confuzie între evenimente. În perioada următoare, Primăria Ploieşti va organiza mai multe spectacole în aer liber, la scena din parc. Tot aici, autorităţile s-au ocupat în ultima perioadă de amenajarea unei căsuţe a lui Moş Crăciun, de amplasarea unui brad împodobit, de iluminatul festiv şi de amenajarea unui patinoar în aer liber, care urmează să fie deschis tot pe 5 decembrie. Vedeţi AICI anunţul Primăriei privind aprinderea beculeţelor de Crăciun şi evenimentele organizate!

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.