Lucrările la pasarela care va înlocui "podul de lemn" continuă și pe durata stării de urgență

Lucrările la pasarela care va înlocui "podul de lemn" continuă și pe durata stării de urgență

La două zile după ce a hotărât sistarea investițiilor și a lucrărilor de reparații derulate de municipiul Ploiești, începând din 25 martie, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a revenit asupra deciziei, cel puțin în privința obiectivului care va înlocui vechea pasarelă cunoscută ca "podul de lemn", din zona de sud a orașului. 

"Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești a stabilit continuarea lucrărilor pentru realizarea Pasajului «Podul de lemn», în vederea coroborării activității cu închiderile de circulație pe liniile ferate, necesare efectuării lucrărilor, în conformitate cu Aprobarea nr. 115/25.03.2020 emisă de Ministerul Transporturilor, Compania Națională Căi Ferate, Sucursala Regională de Căi Ferate București. Constructorul S.C. Europan Prod S.A. își va asuma răspunderea respectării prevederilor Ordonanței militare nr. 3/24.03.2020, precum și a măsurilor de protecție sanitară a personalului, pe perioada efectuării lucrărilor", a informat Primăria Ploiești.

Municipalitatea se așteaptă ca noul pasaj să fie finalizat în această primăvară, plănuind ca, după aceea, să înceapă reabilitarea pasajelor subterane din Bariera București.

Proiectul are o valoare totală de aproximativ 28 de milioane de lei, sumă care include atât demolarea, realizată la finalul anului trecut, cât şi realizarea noului pod.

 

Image
Image
Image