Ludovic Orban: Digitalizarea reprezintă o prioritate absolută pentru Guvern

Ludovic Orban: Digitalizarea reprezintă o prioritate absolută pentru Guvern

Digitalizarea reprezintă o prioritate absolută pentru Guvern, iar în perioada următoare importantă este pregătirea lansării procedurilor de licitaţie pentru tot ceea ce înseamnă aplicaţii digitale de informatizare a administraţiei publice, a declarat, vineri, prim-ministrul Ludovic Orban la evenimentul "Romanian Information Day", organizat de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

"Pentru Guvernul pe care-l conduc, digitalizarea reprezintă o prioritate absolută. Sigur că nu ne mişcăm atât de repede precum ne-am dori, dar facem paşi înainte. Am încercat, de exemplu, în criza provocată de epidemie, să digitalizăm toate procedurile, practic toate produsele serviciilor pe care le-am oferit în perioada asta să poată să fie accesibile digital, online, fără contact fizic şi cu o procesare cât se poate de rapidă. Important pentru noi este să pregătim tot ceea ce este necesar pentru lansarea accelerată a procedurilor de licitaţie pentru tot ceea ce înseamnă aplicaţii digitale de informatizare a administraţiei publice. Sigur că acest proces nu este un proces simplu, este un proces în care ne confruntăm cu o rezistenţă din partea multor factori. Obiectivul digitalizării, din punctul nostru de vedere, este acela de a îmbunătăţi calitatea serviciilor, produselor care sunt oferite de administraţie către societate, către companii, către persoane fizice şi să reducem timpul de soluţionare, să reuşim să oferim toate aceste produse şi servicii în condiţii optime", a afirmat Ludovic Orban, potrivit AGERPRES.

El a subliniat că poziţionarea Autorităţii pentru Digitalizarea României în relaţie directă cu premierul şi cu Executivul arată "interesul şi prioritatea absolută" a Executivului în materie de digitalizare.

În context, premierul a arătat că în acest proces este foarte importantă "îmbunătăţirea colaborării între instituţiile publice, inclusiv prin asigurarea interoperativităţii" și a adăugat că, de asemenea, e foarte important sprijinul care trebuie acordat de la nivel guvernamental pentru digitalizarea administraţiilor locale.

"Sunt multe administraţii locale care se mişcă mult mai repede decât Guvernul - şi trebuie să recunoaştem acest lucru, uitându-ne la anumite municipalităţi -, dar trebuie oarecum echilibrat şi Guvernul trebuie să fie un sprijin permanent pentru orice autoritate locală în digitalizarea activităţii", a afirmat el.

Sursă foto captură facebook.com/guv.ro.

Image
Image
Image
Image