Ministrul Mediului dă de pământ cu primarul Adrian Dobre, după ce Ploieștiul a pierdut sprijinul AFM pentru achiziționarea de autobuze electrice

Ministrul Mediului, deputat ales în circumscripția Prahova, i-a răspuns primarului Adrian Dobre, după ce acesta și-a exprimat nedumerirea și nemulțumirea că solicitarea Ploieștiului, privind achiziția de autobuze electrice prin AFM, nu a fost acceptată.

"Au fost aprobate cererile de finanţare doar pentru aceste două localităţi (București și Brașov - n.r.). Celelalte localităţi nu primesc autobuze electrice. Nu mi s-a explicat de ce a fost refuzată solicitarea noastră, momentan am primit doar o informare verbală, n-am primit nicio comunicare oficială pe tema aceasta", a afirmat, marţi, primarul municipiului Ploieşti.

Citiți și: Primăria Ploieşti nu va primi autobuze de la Ministerul Mediului. "Aşteptăm să ni se explice oficial motivele"

Miercuri după-amiază, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, i-a răspuns edilului, într-o postare pe Facebook. "Ca de obicei, Adrian Dobre nu știe ceva. De data aceasta, nu știe de ce municipiul Ploiești nu poate beneficia de fonduri AFM pentru achiziționarea autobuzelor electrice. Răspuns: Pentru că municipiul Ploiești NU are Plan de calitate a aerului! Această condiție era clar stipulată în ghid și, fără îndeplinirea ei, finanțarea nu putea fi aprobată! Domnul primar știa foarte bine acest lucru de anul trecut și totuși i-a mințit pe ploieșteni promițându-le ceva imposibil! Iar ieri (marți - n.r.), în conferința de presă, a recidivat, afirmând că nu știe care sunt motivele. «Motivele», Adrian Dobre, sunt postate pe siteul AFM din 17.12.2018, data la care, dacă ar fi fost cazul, s-ar fi putut face și contestație. Dar... evidența nu poate fi contestată! Ploieștenii au nevoie de un Plan BUN de calitate a aerului, aprobat in Consiliul Local și pus în operă cât mai repede! Iar pentru asta, ne trebuie UN PRIMAR, nu un plângăcios nefericit!

PS Poate, totuși, nu pierdem și cei 2.586.082,75 lei, bani repartizați Ploieștiului pentru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice! Înscrierile au început pe 18 octombrie anul trecut și se încheie pe 29 martie a.c. Tic! Tac!" i-a transmis ministrul primarului Ploieștiului, căruia îi urează să reușească să achiziționeze "măcar prizele".

 

Image
Image
Image