N-are bani, dar vrea bazin olimpic de înot! Primăria Ploieşti a lansat selecţia pentru studiul de fezabilitate

Autorităţile ploieştene au început să lucreze la un proiect anunţat încă de prin 2017, cel privind construirea unui bazin olimpic de înot, în spatele Hipodromului. Primăria a lansat săptămâna aceasta o procedură de achiziţie publică pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Conform procedurilor administrative, studiul de fezabilitate, s.f.-ul pe scurt, este o etapă esenţială în orice investiţie publică, acesta fiind documentul care spune ce ar trebui să cuprindă lucrările, cât ar urma să dureze şi care e valoarea estimată. Pe baza lui, Consiliul Local aprobă indicatorii tehnico-economici, iar Primăria solicită efectuarea proiectării şi apoi începerea propriu-zisă a lucrărilor. Astfel, zilele trecute, pe pagina de internet a municipalităţii a fost publicat un anunţ de achiziţie directă, pentru realizarea s.f.-ului la necesar pentru construirea viitorului bazin de înot. Autorităţile au alocat suma de 80.000 de lei, la care se adaugă TVA, pentru realizarea acestui studiu.

Conform documentelor anexate, Primăria doreşte să realizeze un bazin de înot la standarde olimpice, pe terenul deţinut pe strada Ghighiului, în spatele Hipodromului, în suprafaţă de 15.918 metri pătraţi. Construcţia va fi împărţită în trei zone principale, cuprinzând un bazin de înot de 50 pe 25 de metri, considerat de dimensiuni olimpice, respectiv un bazin didactic şi de antrenament pe jumătatea celui de mai devreme şi o zonă de încăperi conexe, vestiare şi tribune. Noul complex sportiv va cuprinde, conform solicitării autorităţilor ploieştene, şi o saună pentru cel puţin 10 persoane, sală de conferinţe pentru până la 50 de persoane, bufet, sală de fitness şi săli pentru masaj. Noul centru ar urma să aibă o capacitate de până la 1.000 de persoane, calculul incluzând spectatorii, dar şi sportivii şi personalul propriu.

Firmele interesate au termen până marţi la prânz să depună oferte. Despre realizarea acestui bazin se vorbeşte de cel puţin un an la nivelul administraţiei ploieştene, prima idee pe această temă fiind anunţată public în momentul în care se lua decizia închiderii temporare a bazinului Vega, pe durata lucrărilor la acoperiş. Totuşi, momentul ales acum nu este neapărat unul fericit, în condiţiile în care primarul Adrian Dobre se plângea că fondurile disponibile pentru investiţii în 2019 "tind spre zero".

(Foto cu caracter ilustrativ)

Image
Image
Image