Noul "pod de lemn", deschis oficial. Primăria a anunţat acum finalizarea recepţiei

Noul "pod de lemn", deschis oficial. Primăria a anunţat acum finalizarea recepţiei

Lucrările la pasajul de trecere între strada Depoului şi strada Mimiu, în locul aşa-zisului pod de lemn, au fost recepţionate de către municipalitatea ploieşteană.

Noul "pod de lemn", realizat de Primăria Ploieşti cu fonduri din creditul bancar contractat de la EximBank, are o lungime de 78 de metri, nu va avea restricții de circulație cu privire la gabaritul/tonajul autovehiculelor, are două benzi de circulație, cu o lățime de 8,4 m, trotuare pentru circulația pietonală, cu  lățime de 1,5 m şi pistă de biciclete de 1 m, pe ambele sensuri de mers.

Noul pod reprezintă un tronson de legătură important în infrastructura locală, care va asigura un trafic sigur pentru ploieştenii ce tranzitează zona. Nu în ultimul rând, în prezent, la nivelul administraţiei publice ploieştene se află în analiză şi situaţia podurilor şi pasajelor, care asigură circulaţia rutieră peste pârâul Dâmbu, obiective care necesită o reabilitare urgentă”, a declarat primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici.

Finalizarea recepţiei vine în contextul în care lucrările se încheiaseră oficial în decembrie, însă Primăria a insistat să se facă unele corecturi. În ultimele zile, deşi oficial circulaţia rutieră nu era permisă pe aici, mulţi pietoni, dar şi şoferi şi-au încercat norocul. Proiectul a avut o valoare de circa 28 de milioane de lei şi a început în decembrie 2018, cu demolarea vechiului pod din apropierea Gării de Sud. Lucrările propriu-zise de realizare a noului pasaj rutier au început în primăvara lui 2019 şi, în teorie, ar fi trebuit să fie gata în luna mai a lui 2020, însă termenul de finalizare a tot fost mutat, mai întâi în septembrie, apoi în decembrie.

Lucrările la pasajul de trecere între strada Depoului şi strada Mimiu (Podul de lemn) au fost recepţionate de către...

Publicată de Andrei Volosevici pe Miercuri, 13 ianuarie 2021
Image
Image
Image