Orașul Băicoi a semnat contractul de finanțare pentru proiectul centrului cultural-recreativ de peste 11 milioane de lei

Orașul Băicoi a semnat contractul de finanțare pentru proiectul centrului cultural-recreativ de peste 11 milioane de lei

Primarul orașului Băicoi, Marius Constantin, a anunțat, vineri, semnarea contractului de finanțare pentru un proiect de peste 11,5 milioane de lei.

"Azi, 17.07.2020, am semnat finanțarea europeană a proiectului «Construire centru cultural - recreativ Băicoi, construire de trotuare și piste de biciclete». Prin acest proiect vom construi în Băicoi cinematograf și sală de teatru, ateliere destinate activităților extrașcolare ale copiilor, trotuare și piste de biciclete. Finanțarea pentru realizarea acestei investiții este din bani europeni", a declarat edilul.

Proiectul este finanțate prin programul Operațional Regional 2014 - 2020, axa destinată "Îmbunătățirii calității vieții populației din orașele mici și mijlocii".

În Hotărârea CL Băicoi, adoptată în luna aprilie, pentru aprobarea proiectului și a cheltuielilor legate de acesta, inițiatorii arată că este vorba despre construirea unui centru cultural; extinderea, modernizarea, dotarea și schimbarea folosinței fostul spital destinat bolnavilor de hepatită; construirea de trotuare și piste de biciclete.

Vechea clădire a spitalului, închis în 2009, va găzdui cursuri pentru copii, în timp ce în noul imobil construit vor fi amenajate sală de spectacole, sală de festivități, dar și un cinematograf, primul deschis în ultimii 30 de ani, în Prahova, în afara celor din centrele comerciale din Ploiești.

 

 

Image
Image
Image
Image