Parteneriat de 150 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii pe Drumul Vinului

Parteneriat de 150 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii pe Drumul Vinului
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Autorităţile din Prahova, Buzău şi Vrancea vor să intre într-o asociere care să le aducă fonduri europene consistente pentru dezvoltarea infrastructurii în zonele axate pe viticultură şi pomicultură.

Pentru Prahova, această asociere, în scenariul optimist, al atragerii de fonduri nerambursabile, va însemna o dezvoltare a localităţilor din zona de deal încadrate generic pe "Drumul Vinului", în paralel cu un proiect pentru dezvoltarea unor trasee de cicloturism în aceeaşi zonă, propus pentru viitorul Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Consiliul Judeţean Prahova a dezbătut joi un proiect de hotărâre privind intrarea în parteneriat cu instituţiile omoloage din Buzău şi Vrance şi cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ţinutul Buzăului. „Pe partea de Investiţii Teritoriale Integrate urmează a se deschide o linie de finanţare în urma căreia vom încerca să accesăm până la 150 de milioane de euro, sume cu destinaţia de dezvoltare a infrastructurii economice în zonele de pomicultură şi viticultură. În acest sens, vom iniţia un proiect pentru a ne asocia cu judeţele Buzău şi Vrancea şi cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ţinutul Buzăului, în vederea încheierii unui acord de parteneriat, pentru a putea aplica în cadurl acestui program. Pentru obţinerea finanţării este necesară această asociere, pentru dezvoltarea infrastructurii economice, însemnând drumuri, poate chiar şi clădiri cu destinaţie în acest sens”, ne-a declarat, înaintea şedinţei extraordinare de joi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Dumitru Tudone.

Tot pentru "Drumul Vinului", autorităţile au lansat un titlu de proiect vizând crearea unor trasee de promenadă şi cicloturism, proiect care include în titulatura sa şi conceptul de "velocipede". Acesta ar urma să fie finanţat prin Planul de Redresare şi Rezilienţă şi să genereze circa 100 de kilometri noi de trasee, inclusiv prin mijlocul podgoriilor din zona Dealu Mare, anunţă reprezentanţii instituţiei.

„Noi venim astfel şi în întâmpinarea producătorilor privaţi, prin dezvoltarea infrastructurii rutiere în zonă. În paralel cu acest proiect, mai avem pe această zonă şi proiectul privind velocipedele pe care urmează să îl depunem. Încercăm să creăm o infrastructură de aproape 100 de kilometri de piste. Traseele vor fi stabilite în urma studiului de fezabilitate, intenţia fiind de dezvoltare a întregii zone a Drumului Vinului”, a completat vicepreşedintele Dumitru Tudone.

Image