PLOIEȘTI: Dezbaterea publică privind taxele și impozitele locale din 2021 a fost ANULATĂ. Anunțul primarului Andrei Volosevici, cu privire la dările care trebuie achitate de ploieșteni

PLOIEȘTI: Dezbaterea publică privind taxele și impozitele locale din 2021 a fost ANULATĂ. Anunțul primarului Andrei Volosevici, cu privire la dările care trebuie achitate de ploieșteni

Primăria Ploiești a anunțat că dezbaterea publică programată pentru 27 noiembrie, pe tema impozitelor și taxelor local de anul viitor, nu va mai avea loc, "având în vedere contextul epidemiologic actual şi măsurile dispuse la nivel naţional pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, respectiv interzicerea adunării unui număr mare de persoane într-un spațiu închis".

"Reamintim că în cadrul proiectului de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2021 supus dezbaterii publice se regăsesc impozitele și taxele locale nemodificate în raport cu anul anterior, impozite indexate doar cu rata inflației de 3,8%, conform Hotărârii de Consiliu Local nr. 106/2020 și art.491 din Codul fiscal. Totuşi, dacă ploieştenii au recomandări, propuneri și/sau sugestii pe marginea proiectului de hotărâre privind impozitele și taxele locale pentru anul 2021, avem rugămintea să le transmită pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.", au transmis reprezentanții Primăriei Ploiești.

Primarul municipiului, Andrei Volosevici, a dat asigurări că la Ploiești nu vor exista, anul viitor, majorări de taxe și impozite.

“Dialogul deschis cu ploieştenii este foarte important pentru mine şi tocmai de aceea consider principiul transparenţei decizionale ca fiind fundamental în activitatea administraţiei publice locale. Suntem în acest context pandemic care, din păcate, limitează întâlnirile faţă în faţă cu cetăţenii. Trebuie să fim responsabili faţă de ceilalţi şi să respectăm măsurile de distanţare socială.

Ploieştenii trebuie să ştie că obligaţiile lor fiscale nu vor creşte în 2021 în raport cu acest an. Dacă sunt cetăţeni care doresc să ne transmită propuneri pe această temă îi invit să ne scrie şi îi asigur că sugestiile lor vor fi atent analizate. Mulţumim ploieştenilor pentru înţelegere faţă de decizia luată! ”, a declarat edilul.

Proiectul privind taxele și impozitele locale, la Ploiești, în anul 2021 poate fi consultat AICI.

 

Image
Image
Image