Tot mai mulți ploieșteni s-au trezit cu avertismente de la Poliția Locală, privind modul în care și-au parcat mașina. În timp ce unii reclamă lipsa locurilor special destinate staționării, în centru dar și în cartiere, alții susțin că șoferi care „improvizează”, de multe ori incomodând traficul rutier sau pietonal, se găsesc și prin preajma parcărilor special amenajate, dacă acestea sunt cu plată.
Avertismentele au fost lăsat în special pe mașinile staționate în cartiere. Unii dintre cei care le-au primit spun că își lasă autoturismele acolo de ani de zile și nu au incomodat pe nimeni, până când s-au trezit cu mesajul de la Poliția Locală, că riscă să fie sancționați cu „4 - 5 puncte de amendă”.
De cele mai multe ori, oamenii reclamă lipsa locurilor suficiente de parcare. De aici și nevoia șoferilor de a improviza unele.
Avertismentele au apărut în contextul în care, de câteva săptămâni, Primăria Ploiești a anunțat că are în lucru proiectul de regulament pentru parcările rezidențiale. Rămâne de văzut care vor fi detaliile acestuia, dar un lucru este cert: administrația locală nu va avea, prea curând, cum să asigure suficiente locuri de parcare în zonele cu blocuri cât să poată asigura măcar unul / apartament.
Primăria Ploiești încearcă să „resusciteze” proiectul parcărilor rezidențiale. Ar fi a treia tentativă
Pe de altă parte, sunt și ploieșteni care i-au apărarea administrației locale, spunând că mașini staționate neregulamentar se găsesc inclusiv în preajma parcărilor cu plată, pe care șoferii le evită din motive evidente. Cu alte cuvinte, mai ține și de educație.
Articolul de lege la care face referire avertismentul Poliției Locale prevede că „se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor:
a) în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;
b) în zona de acţiune a indicatorului cu semnificaţia "Staţionarea interzisă" şi a marcajului cu semnificaţia de interzicere a staţionării;
c) pe drumurile publice cu o lăţime mai mică de 6 m;
d) în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice;
e) în pante şi în rampe;
f) în locul unde este instalat indicatorul cu semnificaţia "Staţionare alternantă", în altă zi sau perioadă decât cea permisă, ori indicatorul cu semnificaţia "Zona de staţionare cu durată limitată" peste durata stabilită.”
Încep lucrări în Mitică Apostol, Mimiu și Râfov. Ce spune Polițeanu despre investițiile anterioare din aceste cartiere