Prahova cere bani de la Guvern după inundaţiile din iunie. Lista localităţilor afectate

Prahova cere bani de la Guvern după inundaţiile din iunie. Lista localităţilor afectate

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova (CJSU) au fost convocați joi, într-o ședință extraordinară, realizată prin sistemul audioconferință. În cadrul întâlnirii, membrii CJSU au aprobat întocmirea unui proiect de hotărâre de Guvern privind alocarea unei sume din fondul de intervenție la dispoziția Executivului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în județ în luna iunie.

În acest proiect au fost prinse nouă primării și Consiliul Județean Prahova, cu mai multe lucrări de reparații, consolidări și refaceri ale infrastructurii afectate de fenomene meteo și hidro periculoase.

Valoarea totală a sumelor solicitate pentru înlăturarea efectelor calamităților este de 64.802.000 de lei, a anunţat Prefectura Prahova într-un comunicat de presă transmis joi.

Cele nouă localități prinse în acest proiect de HG sunt Ariceștii Zeletin, Cornu, Gornet, Iordăcheanu, Poiana Câmpina, Gura Vadului, Posești, Telega şi Valea Doftanei. De asemenea, în listă este cuprinsă și comuna Lapoș, însă, în acest caz, banii vor fi gestionați de CJ Prahova, fiind vorba despre lucrări aflate în administrarea instituției județene. Calamitățile naturale au afectat drumuri comunale și județene, poduri și podețe, bazine de alimentare cu apă şi apărări de mal ale unor cursuri de apă, a mai anunţat Prefectura.

Pe ordinea de zi au mai fost și alte patru puncte: stabilirea măsurilor de competență și identificarea de soluții pentru evitarea risipei alimentare provocate de produsele achiziționate în cadrul Programului pentru școli al Uniunii Europene (în contextul economic creat de pandemia COVID-19); analiza acțiunii de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă și au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele în localități; aprobarea Raportului de Sinteză privind evaluarea pagubelor la culturile agricole afectate de seceta pedologică prelungită; stabilirea unui termen pentru Comitetele Locale pentru Situații de Urgență în vederea elaborării/actualizării planurilor de evacuare ale localităților, se mai arată în comunicat.

(Foto: arhivă)

Image
Image
Image