Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, anunță că nu va accepta instituirea carantinei pentru trei cazuri confirmate cu coronavirus la o mie de locuitori

Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, anunță că nu va accepta instituirea carantinei pentru trei cazuri confirmate cu coronavirus la o mie de locuitori

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a făcut, astăzi, un nou anunț referitor la eventuale restricții care ar putea fi impuse în contextul în care numărul infectărilor cu coronavirus va continua să crească într-un ritm alarmant.

"În calitate de președinte al Consiliului Județean Prahova și vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, nu voi fi de acord NICIODATĂ cu instituirea carantinei în localitățile în care există trei cazuri confirmate de coronavirus la o mie de locuitori! Ce ar însemna acest lucru? Că, la rata actuală de îmbolnăvire, luând în calcul datele oficiale furnizate zilnic de guvernanți, se vor putea carantina comunități întregi, după bunul plac al unor incapabili să țină sub control epidemia!", afirmă Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova și al organizației județene a PSD.

Acesta spune că, la această limită, de trei cazuri la mia de locuitori, "în curând toată România va intra în carantină!"

Toader acuză că, de fapt, o astfel de măsură ar avea rolul de a ascunde modul în care a fost gestionată situația. "Ce se află, de fapt, în spatele acestor decizii aberante? Incapacitatea acelorași guvernanți de a ține în frâu răspândirea comunitară a noului coronavirus! Incapacitatea sau imposibilitatea direcțiilor de sănătate publică de a efectua corect și în timp util anchetele epidemiologice, în ciuda faptului că, recent, reprezentanții Guvernului Orban s-au lăudat că au suplimentat posturile în DSP-uri!

Domnilor liberali, nu vă bați joc de români! Luați decizii normale și corecte, nu hotărâri în spatele cărora să vă ascundeți neputința de a guverna!", le-a transmis Bogdan Toader membrilor Executivului.

Sursa foto: covid19.geo-spatial.org

Image
Image
Image
Image