Primăria Ploieşti îşi va amâna cu 6 luni şi plata creditului BRD

Primăria Ploieşti îşi va amâna cu 6 luni şi plata creditului BRD

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, vineri, amânarea cu şase luni a plăţii ratelor la creditul luat de municipalitate în 2011 de la BRD. Hotărârea, adoptată cu unanimitate de voturi, vine după ce forul legislativ aprobase recent o hotărâre privind o perioadă de graţie de şase luni la împrumutul din 2007 de la BCR.

Decizia de vineri vine într-un moment în care autorităţile locale s-au tot plâns de lipsa lichidităţilor, agravată pe fondul pandemiei. De altfel, senzaţia este că singurul lucru care a evitat intrarea în colaps a Primăriei Ploieşti a fost încasarea unei sume de circa 36 de milioane de lei de la compania de comunicaţii Telekom, la finalul lunii mai, ca primă tranşă dintr-o reeşalonare în urma unui litigiu câştigat de Serviciul Public Finanţe Locale. În cazul creditului BRD, proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Adrian Dobre a vizat amânarea la plată a ratelor pe o perioadă de şase luni, prin încheierea unui act adiţional cu reprezentanţii băncii.

Interesant este că perioadă menţionată este martie - august 2020, ceea ce confirmă că Primăria Ploieşti deja a acumulat două rate neachitate.

Decizia vine după ce forul legislativ local aprobase la finalul lunii mai, după o dezbatere mult mai aprinsă, un proiect vizând o perioadă de graţie de şase luni la creditul BCR. Atunci, aleşii locali au reclamat că obţinerea acelei păsuiri va duce, în final, la o creştere a valorii totale a sumei de returnat, în timp ce primarul Dobre s-a plâns de lipsa lichidităţilor. La începutul lui iunie, ca răspuns la o solicitare de transparenţă cu privire la intenţiile vizând banii de la Telekom, Adrian Dobre a continuat reclamaţiile privind creditele bancare luate de predecesori.

Image
Image
Image
Image