Primăria Ploieşti a primit oficial finanţare UE pentru lărgirea la 4 benzi din zona Podul Înalt şi amenajarea unui terminal

Primăria Ploieşti a primit oficial finanţare UE pentru lărgirea la 4 benzi din zona Podul Înalt şi amenajarea unui terminal

Primăria Ploieşti a semnat luni contractul de finanţare de la Uniunea Europeană pentru proiectul de modernizare a ieşirii spre Târgovişte, care include lărgirea străzii Cantacuzino, inclusiv în zona Podul Înalt, amenajarea de piste de biciclete şi construirea unui terminal multimodal pe o parte din terenul actualului depou de troleibuze. Obiectivul de investiţii e evaluat la 65,5 milioane de lei.

"Mă bucur să vă anunț că am semnat contractul de finanţare pentru proiectul care va rezolva problema traficului din zona Vest - Podul Înalt, prin lărgirea la 4 benzi a străzii Gheorghe Grigore Cantacuzino în zona Pasaj CFR Podul Înalt, reabilitarea str. Gh. Grigore Cantacuzino, tronson Șoseaua Vestului – limita oraș, inclusiv construirea unui terminal multimodal. Practic, carosabilul din zona pasajului CFR Podul Înalt va fi extins de la o bandă pe sens la două benzi pe sens, cu bandă dedicată transportului public pe tronsonul Selgros – intersecţie Şoseaua Vestului", a declarat primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, într-un mesaj publicat luni după-amiază pe pagina oficială de Facebook.

"Se va construi pistă pentru biciclete şi infrastructură pentru închiriere biciclete bike rental/bike sharing, în zonele: intersecția străzii Gh. Grigore Cantacuzino şi Şoseaua Vestului; intersecția străzii Gh. Grigore Cantacuzino şi strada Târgoviștei, cu locuri de parcare în fiecare zonă. De asemenea, se vor realiza staţii/puncte de reîncărcare a automobilelor electrice şi electrice hibride. Proiectul cuprinde şi construirea unui terminal multimodal în faţa depoului TCE, dotat cu stație pentru troleibuz, locuri de parcare pentru autobuze, microbuze şi maxi-taxi, taxiuri, infrastructură «bike-rental/ bike-sharing», locuri de parcare pentru motociclete", a mai anunţat Adrian Dobre.
Image
Image
Image